Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De afstand begon meer en meer te wegen”

Sarah Cools ruilt titelkandi­daat Ladies Volley Limburg in voor bescheiden Antwerp Ladies

- (mabe)

Straffe transfer voor Antwerp Ladies. De 22-jarige Sarah Cools (ex-Amigos Zoersel en exAsterix Kieldrecht) komt over van titelkandi­daat Ladies Volley Limburg en speelt volgend seizoen in de Arenahal. “Mijn job was nog moeilijk te combineren met de verplaatsi­ngen naar Tongeren.”

Als 17-jarige maakte Cools in het seizoen 2014-2015 indruk bij Asterix Kieldrecht. Ze schopte het uiteindeli­jk tot Rookie van het Seizoen en werd door de trainers ook gekozen als MVP van de liga A. In die periode was Cools met de Yellow Tigers ook nog actief op een WK, een EK en de Europese Spelen. Na omzwerving­en bij Amigos Zoersel en Ladies Volley Limburg speelt Cools volgend seizoen bij Antwerp

Ladies. Met de stap naar de Arenahal lijkt de Zandhovens­e op het eerste gezicht een serieuze stap terug te zetten. “Als ik aan de top van de liga had willen blijven spelen, dan had ik inderdaad in Tongeren moeten blijven”, zegt Cools. “Maar de afstand begon toch meer en meer te wegen. Vooral de combinatie werkvolley­bal was moeilijk.”

Zeker nu Cools het voorbije seizoen als pasafgestu­deerde in de sport- en bewegingsd­eskundige op zoek ging naar een job. “Als je werk zoekt, is het niet makkelijk om meteen ook te moeten zeggen dat je een aantal dagen vroeger zou moeten stoppen om tijdig je hobby te kunnen beoefenen. Uiteindeli­jk vond ik wel een job met een flexibele werkgever, maar naarmate het seizoen vorderde, voelde ik me daar zelf niet echt goed bij. En dus was de

stap naar Antwerp Ladies snel gezet.”

Ook nog actief in beachvolle­ybal

Voor Cools lijkt het een beetje op een déjà vu. Als 19-jarige koos ze er ook al voor om Kieldrecht en de Yellow Tigers achter zich te laten en aan de slag te gaan bij het meer bescheiden Amigos Zoersel. “Dat was toen deels omdat er dan minder druk op me werd gelegd, maar vooral omdat ik op die manier het volleybal kon combineren met het beachvolle­ybal. Ik had geen zin meer om met de Yellow Tigers van sporthal naar sporthal te trekken. Door het lagere trainingsr­egime bij ploegen als Amigos Zoersel en Ladies Volley Limburg en nu ook bij Antwerp Ladies heb ik zeker ook nog voldoende tijd om te blijven beachvolle­yballen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Sarah Cools.
FOTO KOEN FASSEUR Sarah Cools.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium