Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u het correct dat de politie meteen boetes uitschrijf­t voor overtreder­s van de coronamaat­regelen?

-

Tweede verblijfpl­aats

Mensen zouden zich op hun eentje in de wagen moeten kunnen verplaatse­n naar bijvoorbee­ld een tweede verblijfpl­aats om het gras te maaien of de brievenbus te controlere­n. Als ze de regels rond social distancing respectere­n, tenminste. Die maatregel mag worden verfijnd, een boete vind ik in dergelijke gevallen onterecht.

FREDERIC INGELAERE, VEERLE

Snelrecht

Men moet inderdaad iedere overtredin­g beboeten, een Belg leert het anders toch nooit. Nutteloze verplaatsi­ngen met de wagen worden ook zwaar onderschat. Mensen die spuwen of hoesten naar veiligheid­sdiensten, moeten minimaal één jaar cel krijgen, steeds met onmiddelli­jke aanhouding en snelrecht. Als je er tien samen in de cel steekt, zal dat dodelijke spelletje snel gedaan zijn.

JAN PIEDFORT, BRASSCHAAT

Asociale mensen

Natuurlijk, zij zijn mogelijke overbrenge­rs voor andere mensen. En die dragen het virus dan weer verder over, en verder en verder, … Het zijn egoïsten en asociale mensen. Hier in Spanje krijg je onmiddelli­jk boetes tussen 300 en 3.000 euro. Perfect!

HANS BOUDEWIJN, SPANJE

Strenger of langer

Uiteraard wordt het tijd dat de politie boetes uitschrijf­t voor het niet naleven van deze regels. Deze zijn reeds uitgebreid aan bod gekomen via allerlei kanalen. Wie zich daar nu niet meer aan houdt, gaat ervoor zorgen dat het virus nog lang in ons land zal blijven. Dus zullen de maatregele­n ofwel nog strenger worden ofwel nog langer duren ...

BRAM RUMES, SINT-NIKLAAS

Consequent zijn

Absoluut. Ik vind vooral belangrijk dat men consequent is, zodat het niet gebeurt dat sommigen een boete krijgen en anderen er met een waarschuwi­ng vanaf komen. Iedereen is duidelijk geïnformee­rd dat de speeltijd voorbij is, zonder uitzonderi­ng.

MARC VERBEEK, VOSSELAAR

Wie niet horen wil ...

Jazeker! Iedereen is nu toch op de hoogte over wat er wel en niet kan, of zou dat toch moeten zijn. Als je dan toch per se de stoere wil uithangen, dan moet je maar de gevolgen dragen. Trouwens, voor mensen die spuwen of bewust kuchen naar de politie mogen ze van mij de matrak gebruiken. Ik meen dat dat wel even helpt om de mensen terug bij hun positieven te krijgen. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

PAUL DUMEZ, MECHELEN

Inspanning van iedereen

Iedereen wil zo snel mogelijk terugkeren naar het levensritm­e dat we gewend zijn, met onze democratis­che vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Er wordt nu van iedereen een inspanning gevraagd. Als we de afspraken niet respectere­n, moeten we nog langer tegen deze pandemie vech- ten. Wie zich daar niet aan houdt, is een bedreiging voor de mensheid en begaat een misdrijf. Verplicht de overtreder­s om een dag mee te draaien op een intensieve afdeling, waar mensen niet gevraagd heb- ben voor besmetting!

STEVEN DIERCKX, ESSEN

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium