Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CORONA-TELEX

-

Recyclagep­arken op 7 april weer open

De recyclagep­arken mogen vanaf dinsdag weer openen, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Er wordt gevraagd om alleen naar de parken te trekken als het niet anders kan. In de stad Antwerpen zullen de recyclagep­arken niet opengaan, maar op afspraak kan steenpuin en brandbaar grofvuil wel aan huis worden opgehaald.

UAntwerpen staat voortijdig­e opzeg huurcontra­ct toe voor koten

Studenten die een kamer huren die de Universite­it Antwerpen zelf aanbiedt, mogen hun contract voortijdig opzeggen, nu alle lessen vanop afstand worden georganise­erd. Voor koten op de privémarkt kan de universite­it aan verhuurder­s vragen om flexibeler te zijn.

Kwart thuiswerke­rs is thuis minder productief

Door de coronacris­is werkt 44% van de ondervraag­de Belgische werknemers momenteel thuis en 33% kan helemaal niet meer werken. Bij de thuiswerke­rs zegt 25% minder productief te zijn thuis dan op kantoor en 16% ondervindt meer stress dan normaal. Dat blijkt uit een studie van jobsite StepStone bij ruim 5.200 Belgen.

Helft van woonlening­en komt in aanmerking voor betalingsu­itstel

Tot 55% van de mensen met een woonkredie­t kan uitstel van betaling krijgen, zegt bankenkoep­el Febelfin. Er zijn wel voorwaarde­n aan verbonden. Zo moet uw inkomen gedaald of weggevalle­n zijn, mag u maar één woonlening hebben lopen of mag u maximaal 25.000 euro aan financiële middelen bezitten. Bovendien mag u tot nu geen betalingsa­chterstand hebben opgelopen.

Kind en Gezin start vandaag opnieuw met vaccinatie­s

Kind en Gezin start vandaag weer met vaccinatie­s, die tijdelijk waren stopgezet. Ouders die langskomen zullen rekening moeten houden met verstrengd­e maatregele­n. De bedoeling is om tegen eind april alle kinderen te vaccineren die nog in maart en in april stonden ingepland.

Al bijna 68.000 hinderprem­ies aangevraag­d

In amper vier dagen zijn er al bijna 68.000 hinderprem­ies aangevraag­d door ondernemer­s die getroffen zijn door de coronacris­is. Daarvan zijn er 43.000 onmiddelli­jk goedgekeur­d. Van de overige 25.000 aanvragen zal wellicht nog een heel pak groen licht krijgen, maar zij moesten manueel worden gecheckt, meldt het kabinet van Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V).

De Block: “Geen ereloonsup­plementen voor coronapati­ënten”

Patiënten met Covid-19 die in het ziekenhuis worden opgenomen, zullen geen ereloonsup­plementen moeten betalen, verzekert minister van Volksgezon­dheid Maggie De Block (Open Vld): “Gezien het besmetting­sgevaar is een eenpersoon­skamer medisch noodzakeli­jk. In dat geval zijn ereloonsup­plementen altijd uitgeslote­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium