Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eenzaam? Nee, wel soms alleen”

“Mijn kleindocht­ertje is bezorgd, want ik ben ‘al oud’, zegt ze” Artiest Will Ferdy, zangeres Samantha en ‘Taboe’-ster Ken Delissen in hun verzorging­shuis

-

Zangeres Samantha (71), onsterfeli­jk dankzij haar monsterhit Eviva España, woont al acht jaar in woonzorgce­ntrum De Regenboog in Zwijndrech­t. “Het is jammer dat ik mijn twee kleinkindj­es, mijn grote schatten, nu niet meer kan zien. Maar we bellen vaak.”

Christiane Bervoets, beter bekend als Samantha, heeft al 27 jaar MS. Ze verblijft op de afdeling Koraal. “Er wonen 250 mensen in heel het gebouw. We zijn nog volledig coronavrij, dankzij alle inspanning­en van het personeel. De zorgverlen­ers zijn supervoorz­ichtig. Ik kan niet genoeg pluimen geven, zo blij ben ik met hun inzet. Ik besef dat ze hun geschoonhe­id zondheid op het spel zetten om ons te verzorgen. In mijn afdeling verblijven vooral mensen met neurologis­che problemen. Wij hebben drie terrassen en mogen tien minuutjes buiten zitten, afwisselen­d. Normaal eten wij samen in onze living aan één grote tafel, nu brengen ze het eten op onze kamer. Het personeel heeft het drukker en toch nemen ze nog de tijd voor een praatje. Onze hoofdverpl­eegkundige is een schat van een vrouw. Na acht jaar zijn dat kennissen geworden.”

In schoonheid geëindigd

Tot drie jaar geleden deed Samantha nog een viertal optredens per jaar. “Maar na vijftig jaar was het genoeg geweest. Ik wou in eindigen. Ik heb een zoon Dave (39), een schoondoch­ter en twee schatten van kleinkinde­ren: Louise (4) en William, die op 8 mei zijn tweede verjaardag viert. Normaal komen ze wekelijks op bezoek. Zelf ben ik op 10 mei jarig. Ik hoop dat we elkaar tegen dan kunnen terugzien. Mijn zoon komt de was halen, maar dan zie ik hem niet, want die zak wordt ergens beneden klaargezet. Een computer of tablet heb ik niet. Ik heb zelfs geen gsm, die is momenteel stuk. Mijn zoon heeft al dat gerief, maar dat interessee­rt mij allemaal weinig. Bellen doe ik wel vaak. Omi, jij moet wel voorzichti­g zijn hè, want jij bent al oud, zegt Louiseke bezorgd aan de telefoon. Ik oud? Ik voel mij 30!”

 ?? KORAAL FOTO ?? Samantha, met een foto die de verpleging van haar afdeling Koraal dinsdag nam.
KORAAL FOTO Samantha, met een foto die de verpleging van haar afdeling Koraal dinsdag nam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium