Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier beter dan in België”

Twee van vier in buitenland gestrande Antwerpse duo’s weer thuis

- GREG VAN ROOSBROECK

Van de vier duo’s die vorige week in uw krant getuigden dat ze door de coronacris­is vastzaten in het buitenland zijn er twee opnieuw thuis. De andere twee weten niet wanneer ze het thuisfront weerzien, maar maken er het beste van.

Kate (29) en Nick (30) uit Wommelgem: nog altijd vast

Nick Goossen en Kate Wittock, al sinds februari 2019 op wereldreis, zitten nog steeds in Siargao, een eiland van de Filipijnen. “We krijgen e-mails van de Belgische ambassade met vluchten die van Manila of Clarke naar Brussel gaan of een andere internatio­nale luchthaven vlakbij. Maar die vluchten kosten veel geld en er is geen transport van Siargao naar Manila of Clarke. Intussen hebben we toch maar bijgeboekt tot 14 april, want dat zou de laatste dag zijn van de Filipijnse lockdown. Als we dan weer mogen bewegen, zouden we eindelijk het eiland willen ontdekken.”

Dirk (59) en Sonia (64) uit Brasschaat: thuis

Dirk Oomen en Sonia zijn sinds vorige week woensdag weer thuis in Brasschaat na een paar ongewenste extra dagen op Cuba. “We hebben zitjes bemachtigd op een Spaanse charter naar Frankfurt. De vlucht was geen pretje. We zaten met 378 passagiers opeengepak­t in een vliegtuig van vierhonder­d plaatsen. Twee passagiers hebben de hele nacht gehoest. Maar goed, op een bepaald moment telt nog maar één ding en dat is naar huis geraken. Ook op de luchthaven waren de reizigers alleen bekommerd om thuis te geraken. Corona was plots geen topic meer. Intussen zitten mijn vrouw en ik de quarantain­eperiode uit en hopen we gezond te blijven.”

Marcel (80) en Lutgart (76) uit Edegem: nog altijd vast

Op de campingboe­rderij in Lakhnafif, waar Marcel Leemans en zijn vrouw Lutgart nog steeds zitten, regent het af en toe. Maar voor het koppel schijnt nog altijd de zon. “Nu we toch vastzitten, zoeken we nog wel een tijd te blijven. Ook al hebben we vernomen dat op 2 april een veerboot vertrekt van Tanger naar Sète in Frankrijk. De Nederlands­e Toeristen Kampeer Club heeft de mensen in het zuiden aangeraden om te blijven waar ze zitten, omdat sowieso honderden kampeerder­s zullen proberen om op die boot te geraken. En dat tegen een prijs van 1.500 euro? Nee, bedankt. Aan de overkant van de straat is een winkeltje waar we kunnen kopen wat we nodig hebben. Het is hier beter dan in België.”

Jos Vekemans (78) en echtgenote uit Zoersel: thuis

Even dreigden Jos Vekemans en zijn vrouw tot juni vast te zitten in Australië, maar intussen zit het koppel toch weer veilig thuis in Zoersel. Jos en zijn vrouw geraakten alsnog op de laatste vlucht naar Europa, inclusief een inderhaast door een dokter afgeleverd medisch attest dat bewees dat ze coronavrij zijn. “We hebben nog een treinrit naar Brecht nodig gehad en een taxirit naar Zoersel”, zegt Jos Vekemans. “Maar intussen zitten we thuis. Met mondmasker, want we moeten veertien dagen in quarantain­e. We zijn in alle geval opgelucht dat we weer in onze woonplaats zijn.”

 ??  ??
 ??  ?? Lutgart en Marcel in Marokko.
Lutgart en Marcel in Marokko.
 ??  ?? Dirk en Sonia in Brasschaat.
Dirk en Sonia in Brasschaat.
 ??  ?? Jos en zijn vrouw in Zoersel.
Jos en zijn vrouw in Zoersel.
 ??  ?? Nick en Kate op de Filipijnen.
Nick en Kate op de Filipijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium