Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kom weer thuis”

Olivier Somers keert na jaartje Zwarte Leeuw terug naar Wommelgem

- STIJN DRUANT

Ook in coronatijd­en blijven ze bij Ternesse volop bezig met volgend seizoen. In het spoor van de nieuwe trainer Tom Schipper haalden de Wommelgemn­aren al een vijftal spelers binnen. Een van hen is Olivier Somers, die na één seizoen Zwarte Leeuw terugkeert op het Scheersel. “Door blessures kende ik geen al te best seizoen. Die miserie heb ik de hele tijd met me meegedrage­n”, zegt Somers.

Ternesse kende als degradant een seizoen om snel te vergeten. En dus gooit de Wommelgems­e club het volgend seizoen over een andere boeg. Tom Schipper wordt de nieuwe coach en met versterkin­gen als Olivier Somers mag geel-blauw terecht ambitieus zijn.

“Ik had het zeker niet slecht bij Zwarte Leeuw”, zegt de aanvallend­e middenveld­er. “Maar de combinatie met het werk en drie keer trainen was niet langer houdbaar. Soms was ik weg van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Dat voel je ook op privévlak. Als je dan ook nog eens niet vaak speelt, kijk je allerminst terug op een superseizo­en. Bovendien vond Zwarte Leeuw dat ik op die manier ook te veel kostte, wat in deze tijden begrijpeli­jk is. Dat moet ik wel zeggen: de club is altijd heel eerlijk met me geweest. En ja, nu zet ik dus een stapje terug. Bij Ternesse kan ik vlak bij de deur voetballen en zullen we maar twee keer trainen.”

Al lijkt het nu misschien dat de keuze van Somers er een beetje kwam uit gemakzucht. Dat is zeker niet het geval. Zijn keuze voor Ternesse is ook een keuze van het hart.

“Ik ken de omgeving en ken de club, voor mij voelt dit als thuiskomen. Hier wil ik mijn stempel weer drukken. Oké, ik heb wat moeten inleveren, maar dat moet iedereen doen. Ik kijk er ook naar uit om weer samen te spelen met mijn neef Mathias De Mulder. Dat is een droom, in Ternesse is het voor ons allemaal begonnen.”

Nog een voordeel voor Somers: het kind van het huis wordt alvast op handen gedragen door de nieuwe trainer Tom Schipper, die Somers “een clubmonume­nt” noemt.

“Hij belde me al op en vertelde me welke rol hij voor me ziet weggelegd. Schipper is veeleisend, maar dat zal vruchten afwerpen. Ik weet nog dat het altijd lastig spelen was tegen de clubs die hij coachte, want we liepen vaak achter de bal aan.” (lacht)

Na een minder seizoen voor Ternesse hopen ze in Wommelgem volgend seizoen weer de weg naar boven te kunnen beklimmen. Waar mag de lat volgend seizoen gelegd worden voor Somers?

“Laten we beginnen met de linkerkolo­m en dan zien we wel verder. Het zou dom zijn om nu zotte uitspraken te doen. Laten we eerst rustig de kern bekijken en misschien hier en daar nog een beetje versterken. Lukt dat, dan mogen we gezonde ambities tonen en kunnen we straks hopelijk nog eens een goed seizoen draaien.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Olivier Somers in een van de weinige wedstrijde­n dat hij in actie kwam bij Zwarte Leeuw. Na een mislukt jaar hoopt hij bij Ternesse terug “zijn stempel te kunnen drukken”.
FOTO KOEN FASSEUR Olivier Somers in een van de weinige wedstrijde­n dat hij in actie kwam bij Zwarte Leeuw. Na een mislukt jaar hoopt hij bij Ternesse terug “zijn stempel te kunnen drukken”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium