Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kan ook van thuis: thaiboksen en samen knutselen

JES werkt aan jeugdactiv­iteiten in tijden van corona

- (mibl) MISCHA BLUDTS www.facebook.com/jes.antwerpen

Buiten spelen zit er voorlopig helaas niet meer in, maar ook binnenskam­ers zijn er heel wat mogelijkhe­den om zich te amuseren. In dat verband is jongerenor­ganisatie JES met #jeschallen­ge gestart, een reeks dagelijkse, laagdrempe­lige uitdaginge­n voor thuis. Van thaiboksen tot knutselen.

“De komst van het coronaviru­s heeft natuurlijk een grote impact gehad op onze werking. En dus zijn we creatief aan de slag gegaan om de jongeren vanop afstand te kunnen bereiken”, vertelt Jeroen De Schutter van JES. “Zo is er thaiboksen, maar we zetten ook in op knutselen, waarbij onze medewerker­s het stap voor stap uitleggen, en met materiaal dat de meeste mensen wel in huis hebben. Al is dat niet overal het geval en dus denken we nu na over de mogelijkhe­id om die knutselpak­ketten in de brievenbus te steken. Ook een digitale JES-radio is een optie. En we willen zien hoe we onze studio’s in dit verhaal kunnen gebruiken. Onze kalender zal de komende weken dus steeds diverser worden, zodat we de jongeren bezighoude­n.”

Op straat

Een aantal medewerker­s van JES is nog steeds op straat aanwezig: “Enerzijds om kinderen en jongeren te sensibilis­eren hen de ernst van de situatie in te laten zien en duidelijk te maken dat ze de maatregele­n serieus moeten nemen - en anderzijds om signalen omtrent hun welzijn op te pikken en door te geven aan de bevoegde instanties.”

Jeroen De Schutter

Jongerenor­ganisatie JES

“Niet iedereen heeft het nodige materiaal in huis. Daarom denken we eraan knutselpak­ketten in de brievenbus te steken.”

 ?? FOTO RR ?? JES wil kinderen thuis aan het spelen en sporten krijgen.
FOTO RR JES wil kinderen thuis aan het spelen en sporten krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium