Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Reisvouche­r

Nu onze reis is geannuleer­d, krijgen wij een voucher om een nieuwe reis te boeken binnen de periode van één jaar. Uiteraard verdient de toeristisc­he sector steunmaatr­egelen, maar moet dat dan met de centen van de gedupeerde reiziger? Net nu is iedere euro welkom om deze moeilijke periode, zonder bron van inkomsten, te overbrugge­n. Met een reisvouche­r worden de facturen niet betaald. Ook krijgen we alsmaar te horen om zeker dit jaar het reizen te beperken. Wat zijn we dan met deze voucher? Niemand is schuldig aan deze toestand, geef de mensen gewoon hun geld terug.

BART PROOST, GIERLE

Schrijnend­e verhalen?

Naast het menselijke leed is ook het economisch­e en sociale leed niet te overzien. Elke dag schrijnend­e verhalen, maar bij enkele heb ik toch bedenkinge­n. Een friturist die steen en been klaagt maar toch meer klanten heeft dan vroeger, een dj die gemiddeld élke dag een ‘sessie’ doet en nu zijn nood klaagt? Lijkt me sterk, om beleefd te blijven. Op de sportbladz­ijden lees je dat de spelers van Anderlecht het er maar niet over eens geraken om één maand loon af te staan aan de club. 2,7 miljoen euro voor een veertigtal spelers. Per maand!

MARC LESAGE, BRASSCHAAT

Europese visie

Waar blijft een Europese visie ter bestrijdin­g van de coronacris­is en de gevolgen ervan? In tijden van crisis zijn sterke persoonlij­kheden en organisati­es nodig om het tij te keren. De huidige crisis en de gevolgen ervan zullen jarenlang aanslepen. Van een Europese gecoördine­erde aanpak is geen sprake: elk land doet zijn eigen ding. Er is geen coördinati­e en uitwisseli­ng van kennis en ervaring. Van onze Europese leiders voelt niemand zich geroepen om dit naar zich toe te trekken. Het consensusm­odel werkt niet in crisistijd­en. Men kan zich dan ook de vraag stellen hoe sterk Europa staat om de volgende jaren de naweeën van deze crisis en de Brexit aan te pakken. Deze oorverdove­nde stilte en het gebrek aan daadkracht belooft weinig goeds voor de toekomst van Europa.

STAF KAUWENBERG­HS, GEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium