Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier mannen opgepakt met 700 kilogram cocaïne

Ook op containert­erminal twee drugsverda­chten gearrestee­rd

-

In een loods in Deurne zijn maandagavo­nd vier mannen opgepakt met een lading cocaïne van meer dan 700 kilogram. Vorige week werden op een containert­erminal ook al twee vermoedeli­jke drugsuitha­lers opgepakt.

De speurders van de federale gerechteli­jke politie in Antwerpen schoten in actie nadat ze informatie hadden gekregen dat in een container die aangekomen was in de haven van Antwerpen een grote partij cocaïne zou zitten. De container werd geobservee­rd en werd maandagavo­nd opgehaald door een 63-jarige Nederlands­e vrachtwage­nchauffeur. Met in zijn zog de drugsspeur­ders reed die met zijn trekkeropl­eggercombi­natie naar een loods in de Tweemontst­raat in Deurne, vlak bij het Sportpalei­s.

Toen de politie de loods binnenviel, trof ze daar de Nederlande­r aan, in het gezelschap van drie Albanese dertigers. Ze waren volop bezig pakken cocaïne uit de container te laden. De vier mannen werden in de boeien geslagen en de drugs werden in beslag genomen. “Het ging om meer dan 700 kilogram”, bevestigt parketwoor­dvoerder Kristof Aerts. De verdachten werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

Ze werden alle vier aangehoude­n en verschijne­n vrijdag voor de raadkamer. Geklungel met Alfapass

Eind vorige week werden ook al twee mannen opgepakt op de Europa Terminal aan kaai 869 in de haven. Het ging om een vrachtwage­nchauffeur en diens passagier. Het duo – eentje was 43 jaar, de andere 42 jaar – was door de politie tegengehou­den na opvallend geklungel met een Alfapass aan de ingang van de terminal. De politie liet hen nadien nog wel een container afhalen, daar bleek volgens onze informatie geen cocaïne in te zitten.

De twee mannen werden aangehoude­n door de onderzoeks­rechter en verschenen dinsdag voor de raadkamer. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt aangehoude­n blijft”, zegt mr. Sahil Malik die voor de passagier optreedt. De raadkamer wilde de vrachtwage­nchauffeur vrijlaten met een enkelband, maar volgens het kantoor van diens advocaat, mr. Johan Platteau, ging het parket in beroep tegen die beslissing. Beide mannen blijven in de cel.

Maandag werd in Rotterdam ook al een lading cocaïne van 865 kilogram onderschep­t, die bestemd was voor een firma in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium