Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie schreef al meer dan 2.000 pv’s uit voor coronainbr­euken

-

De politie heeft sinds het ingaan van de coronamaat­regelen al meer dan 2.000 mensen op de bon geslingerd omdat ze zich niet aan de opgelegde regels hielden. In bijna de helft van de gevallen ging het om niet-essentiële verplaatsi­ngen. Ook tegen 56 handelszak­en werd opgetreden.

Het gaat om 949 processen-verbaal met daarin 2.075 mensen en 56 handelszak­en.” De overgrote meerderhei­d van de vaststelli­ngen gaat om duidelijke niet-essentiële verplaatsi­ngen (46%)”, zegt de politiezon­e Antwerpen. “Ook het aantal pv’s omdat mensen in het openbaar blijven samenkomen (21,5%), maakt een groot deel uit van alle vaststelli­ngen. Verder stellen we vast dat velen verzamelen in auto’s (16%) of in de privésfeer (8%). Ook tegen het negeren van de zogenaamde social distancing (8%) moeten we geregeld optreden.”

Wat handelszak­en betreft, stelde de politie pv’s op tegen onder andere winkels die niet-essentiële goederen verkochten, tegen wisselkant­oren, horecazake­n, kappers, nachtwinke­ls, garages, shishabars en een schoonheid­ssalon.

Woekerprij­zen

De politie somt ook enkele voorbeelde­n van interventi­es op. “Op 30 maart hebben we op de Grotesteen­weg flesjes ontsmetten­de handgel in beslag genomen die aan woekerprij­zen werden verkocht. We schonken ze in samenspraa­k met het parket aan de spoeddiens­t van het Sint-Vincentius­ziekenhuis”, klinkt het.

In Deurne werd op 20 maart een doos met 35 mondmasker­s in beslag genomen. De uitbater afficheerd­e deze aan ontoelaatb­aar hoge prijzen.

De burgemeest­er liet ook een bouwmarkt sluiten omdat de eigenaars probeerden om de COVID-19-maatregele­n te omzeilen. Ze hadden heimelijk klanten verder geholpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium