Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot krijgt positief advies over licentie

-

Op het Kiel verwachten ze eerstdaags hun licentie voor volgend seizoen. Beerschot kreeg gisteren namelijk een positief advies van de licentiema­nager, nadat het in eerste instantie nog enkele ontbrekend­e documenten had moeten toevoegen aan het licentiedo­ssier. Die documenten werden aangelever­d en de investeerd­ers van de club konden ook de nodige financiële waarborgen voorleggen. Algemeen directeur Gunther Dieltjens reageerde kort op de website van de club: “De vergaderin­g verliep goed, we hebben het dossier nogmaals doorgenome­n. Omdat het dossier van Beerschot vorige week al zo goed als volledig was, werd het een vlotte vergaderin­g. Zoals afgesproke­n wachten we nu de finale beslissing van de commissie af.”

Geel grijpt naast licentie

Voetbal Vlaanderen, de Nederlands­talige amateurvle­ugel van de bond, maakte inmiddels de namen van de twee clubs bekend die geen licentie krijgen voor tweede en derde amateur. ASV Geel (2de amateur B) vroeg die aan voor tweede en derde amateur, maar voldeed niet aan de voorwaarde­n. Dender (1ste amateur) trok de licentieaa­nvraag in.

Ook Berchem Sport mocht zijn licentie in ontvangst nemen voor tweede en derde amateur, maar moest daarvoor maandag wel nog extra toelichtin­g geven bij het Sportcomit­é van Voetbal Vlaanderen. Alle andere 61 clubs die tijdig een licentiedo­ssier indienden, kregen onmiddelli­jk een positieve evaluatie. Onder andere KFC Duffel (2de amateur B - forfait), KVV Vosselaar (2de amateur B) en KSV Bornem (3de amateur A) vroegen geen licentie aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium