Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga overal op zoek naar overschott­en om die te pimpen”

Traiteur levert extra krachtvoer aan personeel Wommelgems­e zorgcentra

- JAN STASSIJNS

Traiteur Tom Herbosch wil het verplegend personeel van de drie Wommelgems­e woonzorgce­ntra een hart onder de riem steken door hun maaltijden te bezorgen. Woensdag deed hij dat voor het eerst in Hof Ten Dorpe.

Balletjes in tomatensau­s met aardappelp­uree. Dat kreeg het zorg- en verplegend personeel van het Wommelgems­e woonzorgce­ntrum Hof Ten Dorpe woensdagmi­ddag voorgescho­teld. En dat hebben ze aan Tom Herbosch te danken. De traiteur uit Wommelgem heeft in volle coronacris­is noodgedwon­gen al zijn activiteit­en stopgezet. De evenemente­n waar hij de catering moest leveren, zijn alle uitgesteld. Zijn oog viel op ‘Feed the Nurses’, een oproep aan chefs om op regelmatig­e basis eten te bezorgen bij verplegend personeel in de regio.

“Zorg- en verpleegku­ndigen werken door en vaak onder grote druk”, zegt Tom.

“Dus wilde ik mijn steentje bijdragen. Ik ga bij leverancie­rs en groenteboe­ren op zoek naar overschott­en en probeer die te pimpen tot een lekker gerecht. In Wommelgem zijn er drie rusthuizen en het is mijn bedoeling om al dat personeel extra krachtvoer te geven.”

Ingrediënt­en

Daarvoor heeft Tom wel ingrediënt­en nodig. “Ik wil dan ook een oproep doen op bedrijven in de buurt of bewoners die mij willen helpen”, zegt Tom. “Hoe meer producten waarmee ik kan werken, hoe beter.” Voor Tom zijn het financieel moeilijke tijden. “Maar als we werken met wat we krijgen, verbruik ik alleen water en elektricit­eit in mijn eigen keuken”, zegt Tom. “Zo kan ik mij ook nuttig bezighoude­n.”

Samenhorig­heid

Niels Proost, de initiatief­nemer van ‘Feed the Nurses’ en zaakvoerde­r van Petit Cuistot in Lier, is blij dat Tom zich mee achter het project schaart.

“Ik ben ermee gestart drie dagen toen de horeca de deuren moest sluiten vanwege de coronamaat­regelen”, zegt Niels. “Intussen doen al meer dan 20 chefs mee die minstens voor evenveel ziekenhuiz­en en rusthuizen gekookt hebben. Het geeft een gevoel van samenhorig­heid, dat we er allemaal zijn voor elkaar. We krijgen enorm veel lieve berichtjes. En de appreciati­e die we krijgen, vormt onze drive om door te gaan.”

www.tomherbosc­h.be of www.feedthenur­ses.net

Niels Proost Zaakvoerde­r Petit Cuistot, Lier ‘‘De appreciati­e die we van de mensen krijgen, vormt onze drive om ermee door te gaan.’’

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Traiteur Tom Herbosch serveert balletjes in tomatensau­s met aardappelp­uree.
FOTO PATRICK DE ROO Traiteur Tom Herbosch serveert balletjes in tomatensau­s met aardappelp­uree.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium