Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle evenemente­n tot en met 30 juni afgelast

Gemeentebe­stuur wil statement maken

- (jaa)

Het schepencol­lege gelooft duidelijk niet dat het snel weer goed komt met de coronaperi­kelen en gelast alle evenemente­n en activiteit­en af tot en met 30 juni. Voor Schilde Leeft en de Dorpsdag in ’s-Gravenweze­l rest nog een waterkansj­e.

Ook alle niet-gemeenteli­jke evenemente­n en activiteit­en die plaatsvind­en in gemeenteli­jke gebouwen en lokalen worden afgelast. “Het schepencol­lege wenst op deze manier een consequent standpunt in te nemen. We anticipere­n op een mogelijke verlenging van de federale maatregele­n en op het advies van specialist­en”, motiveert burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) deze verregaand­e maatregel.

“Grote bijeenkoms­ten waarbij verschille­nde generaties samenkomen, zoals onze populaire kunst- en brocantema­rkt die in mei zou plaatsvind­en in park Schildehof, de oldtimerra­lly in het centrum of de kermis zijn niet meer wenselijk. Met deze beslissing wil het gemeentebe­stuur alvast duidelijkh­eid geven aan organisato­ren zodat deze geen onnodig werk hoeven te verrichten en onnodige kosten te maken.”

“De Dorpsdag in ’s-Gravenweze­l, gepland op 13 juni, en Schilde Leeft, gepland op 28 juni, gaan voorlopig nog door, tenzij de organisato­ren daar zelf anders over beslissen. Maar we zullen de federale richtlijne­n ook hierover nauwgezet opvolgen”, aldus schepen van Lokale Economie Marian Van Alphen (Open Vld). Burgemeest­er Bauwens adviseert hen alvast om uit te kijken naar een andere datum of eventueel zelfs een jaar over te slaan. Uiterlijk in de tweede helft april wordt de knoop hierover doorgehakt.

Alle inwoners die al een ticket gekocht hadden voor gemeenteli­jk evenemente­n of activiteit­en die normaal in deze periode doorgingen, kunnen hiervoor een terugbetal­ing krijgen. Zij worden hierover persoonlij­k geïnformee­rd. Ook eventuele huurgelden en waarborgen voor gemeenteli­jke zalen en lokalen zullen - indien van toepassing terugbetaa­ld worden aan de initiatief­nemer.

Wat de wekelijkse markten betreft, volgt de gemeente het advies van de federale overheid. Ook die gaan tot nader order dus niet door, inclusief de feestmarkt van 1 mei.

 ?? FOTO JAA ?? ‘Schilde leeft’ hangt dit jaar aan een zijden draadje.
FOTO JAA ‘Schilde leeft’ hangt dit jaar aan een zijden draadje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium