Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Omstreden Edegems meerjarenp­lan digitaal goedgekeur­d

N-VA-meerderhei­d en oppositie stemmen voor tweede maal

-

Nadat provincieg­ouverneur Cathy Berx het meerjarenp­lan van Edegem begin februari had vernietigd na een klacht van de verenigde oppositie, moest het opnieuw worden gestemd. Dat gebeurde deze keer digitaal waarbij de N-VA-meerderhei­d tegenover de oppositie het plan voor een tweede maal goedkeurde.

Vanwege het coronaviru­s kon de

gemeentera­ad niet zoals gepland doorgaan, waardoor er digitaal moest worden gestemd. “We hebben op voorhand aan het Agentschap Binnenland­s Bestuur gevraagd of het op deze manier kon en er was geen probleem”, aldus burgemeest­er Koen Metsu (N-VA).

Volgens de burgemeest­er kan nu verder werk worden gemaakt van het meerjarenp­lan waarbij ook stevig wordt bespaard op de eigen werking en personeel. “We hebben niets aan onze visie gewijzigd. Om tegemoet te komen aan de reden van de vernietigi­ng hebben we de gevraagde cijfers in de officiële tabellen weergegeve­n. We hebben alleen een beetje tijd verloren.”

“Veel onduidelij­kheden” Zowel Groen, CD&V als Open Vld stemde tegen het geconteste­erde meerjarenp­lan.

“Uiteraard blijven we ons verzetten tegen deze koele besparinge­n. Er is niets veranderd aan het plan. Er werden ons wel meer cijfers bezorgd, maar op langere termijn blijven er veel onduidelij­kheden. Na 2021 weten we niet waar N-VA met Edegem naartoe wil en welke budgetten er zijn voorzien. Het bestuur heeft veel werk gemaakt van zijn oefening voor het personeel maar in andere onderdelen blijven we in het ongewisse”, reageert Sien Pillot als fractielei­dster van Groen.

In een volgende gemeentera­ad wacht nog een debat over het meerjarenp­lan.

“We weten niet wanneer dat gaat zijn. Maar wanneer de eerste fysieke gemeentera­ad weer kan doorgaan, is het duidelijk dat we onze afkeer van de plannen voor Edegem nog eens moeten aangeven”, aldus nog Sien Pillot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium