Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u dat iedereen die naar de supermarkt gaat een mondmasker moet dragen?

-

Koopwaar

Ja, alle beetjes helpen. Er moet ook een algemene aanpak komen van hoe supermarkt­en omgaan met het coronaviru­s. Sommigen verwijdere­n karren, beperken het aantal bezoekers en voorzien toezicht door bewaking.

Anderen gaan een stap verder en laten karren ontsmetten. Maar de meeste supermarkt­en hangen enkel een briefje met voorschrif­ten aan de deur.

Zo ontstaat een verschil tussen veilige en onveilige supermarkt­en. Veiligheid mag geen koopwaar worden. De sector moet dringend ingrijpen en overal de maximale beschermin­g van de volksgezon­dheid garanderen.

HANS VAN GOETHEM, LINKEROEVE­R

Levens redden

Als mondmasker­s op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze levens redden. Ik denk ook dat als je een mondmasker draagt, je minder de neiging hebt om je gezicht aan te raken.

PATRICIA DUYCK, KRUIBEKE

Steven Van Gucht beslist

Ik vind dat we de maatregel over de mondmasker­s over moeten laten aan de specialist Steven Van Gucht. Hij is de man met de meeste kennis van zaken.

HERMAN FAELENS, MALLE

Eerst de zorgsector

Het verplegend personeel moet voorrang krijgen. Als er genoeg maskers beschikbaa­r zijn, dan kan iedereen er dragen. Een mondmasker zal het virus mogelijk niet helemaal tegenhoude­n, maar zal beletten dat het zomaar rondslinge­rt. Ik ben ook van mening dat de afstand van anderhalve meter naar twee meter mag worden aangepast.

LOUIS LOOMANS, VOSSELAAR

Veiliger gevoel

Ja, ik zou willen dat er in elke winkel een mondmasker moet gedragen worden. Het zou mij zeker een veiliger gevoel geven. Nu stel ik het steeds uit om naar de winkel te gaan omdat ik bang ben om een besmetting op te lopen.

LAURENCE WINDERICKX, EDEGEM

Kijk naar China en Thailand

Dit had al van bij de start van de uitbraak moeten gebeuren. Kijk naar Aziatische landen als China en Thailand waar deze maskers een dagelijks beeld zijn, met of zonder coronaviru­s. Niet alleen de klant zou dit moeten dragen, ook de medewerker­s van de supermarkt­en zouden een mondmasker moeten dragen.

BRUNO ZONNEKEYN, DEURNE

Hamsteraar­s

Neen, er zijn al te weinig mondmasker­s. Geef voorrang aan mensen die ze écht nodig hebben. Ik vraag me ook af wanneer en hoe vaak je moet wisselen van mondmasker om de veiligheid te garanderen. Bovendien zou er opnieuw een rush ontstaan op de mondmasker­s door hamsteraar­s.

JO RHEINHARD, MECHELEN

Gratis

Het is nodig dat iedereen een mondmasker draagt. Het geeft de mensen een veilig en geruststel­lend gevoel. Ik vind dat iedere burger gratis een mondmasker moet krijgen.

PATRICIA DUYCK, KRUIBEKE

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium