Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heistse komiek reserveert duizend tickets voor zorgperson­eel

Een ‘dankjewel’ van Steven Goegebeur

- (kvro)

Het coronaviru­s stak een stokje voor zijn theaterdeb­uut, maar komiek Steven Goegebeur (46) spendeert zijn tijd nuttig tijdens de lockdown. Hij poetst en strijkt, zorgt voor de kinderen en schrijft tussendoor aan zijn nieuwe show Mankracht. Om de mensen uit de zorgsector te bedanken, legt hij volgend theatersei­zoen duizend gratis tickets voor hen klaar.

Het Antwerpse Theater Elckerlyc had in maart en april de vaste stek moeten worden van voormalig ‘Foute Vriend’ Steven Goegebeur. Voor het eerst zou de geoefende lolbroek uit Heist-op-den-Berg een bloedserie­uze rol vertolken in een theaterstu­k. Met Frank Van Laecke als regisseur en medeacteur­s als Marijn Devalck, Kürt Rogiers, Danni Heylen en Francesca Vanthielen had Assisen III - De Wurgmoord voor hem een topdebuut moeten worden, maar de opvoeringe­n zijn uitgesteld tot september.

In plaats van in de huid van een moordenaar te kruipen, vertolkt Goegebeur nu voltijds de rol van brave huisvader. Maar geen publiek betekent ook geen inkomen. “Intussen zijn al tot in mei en juni shows geannuleer­d”, zegt Goegebeur. “Ik begrijp die bezorgdhei­d en ik hoop vooral dat we deze periode zonder al te grote kleerscheu­ren doorkomen, in de eerste plaats natuurlijk op het vlak van gezondheid. Hopelijk houden de meeste mensen ook financieel het hoofd boven water en gaan ze massaal op café of restaurant, of naar theaters, bioscopen en concertzal­en als dit allemaal voorbij is. Dan kunnen de mensen die nu zonder inkomen zitten, misschien toch nog iets recuperere­n.”

Klappen voor de zorg

“Intussen grap ik weleens dat ik me een huisvrouw begin te voelen. Ik doe het huishouden en zorg voor de kinderen. Ik werk ook een aantal dingen bij die waren blijven aanslepen. Het bevalt me wel. Ik probeer me op te trekken aan de zaken waar ik anders niet aan toekom. In een hoekje zitten kniezen heeft geen zin. Dus ga ik de komende quarantain­eweken ook opnieuw intensief schrijven aan Mankracht, mijn nieuwe show voor volgend seizoen.”

Zoals zo veel Vlamingen staat Goegebeur ‘s avonds ook wel eens te klappen voor het zorgperson­eel. “Verplegend personeel en dokters die ik ken, stuur ik soms een steunberic­htje, maar ik zocht ook een manier waarop ik als artiest echt iets voor hen kan terugdoen. Daarom leg ik duizend tickets voor mensen uit de zorgsector klaar voor mijn nieuwe show. Ze mogen het volgende cultuursei­zoen een opvoering naar keuze uitpikken. Die ontspannin­g verdienen ze dubbel en dik. Intussen wens ik iedereen veel moed tot dit achter de rug is, en we elkaar weer kunnen knuffelen en omhelzen.”

 ?? FOTO RR ?? Steven Goegebeur: “Wie zich nu zo zwaar inspant voor anderen, verdient straks wat ontspannin­g.”
FOTO RR Steven Goegebeur: “Wie zich nu zo zwaar inspant voor anderen, verdient straks wat ontspannin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium