Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor de laatste wedstrijd wilden we nog heel wat ex-spelers uitnodigen”

Voorzitter Patrick Huybrighs ziet abrupt einde komen aan bestaan van Borsbeek

-

Dat Borsbeek op het einde van het seizoen ophoudt te bestaan, was al langer geweten, maar door de coronaviru­s zag voorzitter Patrick Huybrighs plots een te abrupt einde komen aan het bestaan van zijn club. “Voor onze slotmatch thuis tegen Berchem B was het de bedoeling om veel ex-spelers uit te nodigen voor die allerlaats­te wedstrijd uit de geschieden­is van de club. Helaas zit dat er nu niet meer in.”

De laatste zestien jaar was Patrick Huybrighs voorzitter van Borsbeek, dat uiteindeli­jk na 77 jaar ophield te bestaan.

“Als speler maakte ik de beste jaren van de club mee”, zegt Huybrighs. “Mijn leukste herinnerin­g was de zege in de testmatch tegen Ternesse voor promotie naar tweede provincial­e. Als trainer won ik met Borsbeek een paar titels en enkele eindrondes. Vorig seizoen pakten we nog de tweede periodetit­el, maar nu stopt noodgedwon­gen het verhaal. We waren in een uitzichtlo­ze situatie verzeild geraakt. De moeilijke knoop was al even doorgehakt en we konden in schoonheid en schuldenvr­ij stoppen. We hebben de spelersgro­ep daar ook snel vanop de hoogte gebracht. Het laatste deel van de competitie werd echter één lange lijdensweg, uiteindeli­jk hebben we sinds oktober geen match meer gewonnen. Ik wil de jongens bedanken die nog zijn blijven spelen, dankzij hen zouden het seizoen zonder forfaitned­erlaag afsluiten. Eigenlijk keken we alleen nog uit naar de slotmatch van de competitie. Daarom is het zo jammer dat die dus nog is weggevalle­n.”

Huybrighs vindt dat in het provincial­e voetbal nog maar weinig spelers echte bindingen met de club hebben. “We zien de beleving afglijden en moeten dringend terug naar de essentie van het spelletje, anders ziet de toekomst er voor veel kleine clubs weinig rooskleuri­g uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium