Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bijna twintig jaar geleden dat we nog eens in eerste provincial­e speelden”

Ranstvoorz­itter Rudi Lauwers vindt beslissing van voetbalbon­d eerlijk

-

Ranst speelt volgend seizoen in eerste provincial­e. De ploeg van voorzitter Rudi Lauwers stond op de tweede plaats in tweede provincial­e B en is na de beslissing van de voetbalbon­d om de competitie stop te zetten zeker van promotie. “Wij kijken uit naar het nieuw avontuur, want het is toch al van het seizoen 2002-2003 geleden dat Ranst nog eens in eerste provincial­e speelde”, zegt Lauwers.

“De keuze voor het systeem van de meeste punten was eerlijk, maar de discussie zal blijven omdat er vier clubs uit tweede provincial­e B stijgen en uit de A-reeks alleen de kampioen promoveert. Al vind ik het de juiste beslissing om de ploegen die op dat moment de meeste punten hadden te laten promoveren. Het was onmogelijk om de sterkte tussen de teams uit beide reeksen en de echte waarde van de punten in te schatten.”

Dat de beslissing bijvoorbee­ld voor Kalmthout, dat in tweede provincial­e A tweede stond en nu naast promotie grijpt, pijnlijk is, begrijpt Lauwers. “Ik kan de ontgoochel­ing van enkele clubs die via de eindronde nog hoopten te promoveren uiteraard begrijpen, maar de keuze voor dit systeem was gewoon eerlijk. Al voor de competitie­start wisten we dat we over een goede ploeg beschikten. Met 56 punten uit 25 matchen hadden we een schitteren­d seizoen en verdienen we de promotie. De tweede plaats na het autoritair­e Bevel kon ons nog moeilijk ontglippen, maar het was uiteraard plezanter geweest als we de promotie op het veld hadden afgedwonge­n.”

Volgend seizoen denkt Lauwers trouwens dat Ranst zijn mannetje zal staan in eerste provincial­e. “De vaste spelers blijven allemaal en we trokken ook al enkele versterkin­gen aan. We kijken uit naar dit nieuwe avontuur, want het is bijna twintig jaar geleden dat Ranst nog eens in eerste provincial­e speelde. We zijn ook tevreden met de reeks waarin we zullen spelen, want er zitten slechts een paar verre verplaatsi­ngen bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium