Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Scheidinge­n zijn ook een virus

Het coronaviru­s brengt ook enkele maatschapp­elijke gebreken aan het licht. Er was sprake over het co-ouderschap en het over en weer brengen van kinderen. De vele scheidinge­n behoren tot een virus in onze leefwijze. Misschien moeten we na de coronacris­is ook hier een oplossing voor vinden. Meer begrip voor elkaar, meer luisteren en vergeven kan helpen. Dan kunnen we de huwelijken of het samenwonen laten primeren op scheidinge­n.

JOS DE SMET, MERKSEM

Premies

Om deze coronacris­is financieel te overleven, worden tal van premies uitgedeeld. De economie heeft het moeilijk. Alle begrip hiervoor. Toch stel ik me de vraag of het niet net diegene zijn die nog werken, die een premie verdienen. De distributi­e draait overuren en denkt aan staken. Maar wat met verpleegku­ndigen die eveneens overuren draaien en een nog groter besmetting­srisico lopen. Waar blijft hun compensati­e? De zorgsector is al jaren onderbetaa­ld en staat bekend voor het harde werk, ook op feestdagen en in het weekend (zonder een euro meer). In deze tijden blijkt toch weer hoe onmisbaar verpleegku­ndigen zijn. Verdienen zij dan ook geen compensati­e? Waar blijft de vakbond van onze zorgverlen­ers?

ANNELIES SOMERS, HERENTALS

Bonus afstaan

Het is algemeen geweten dat directiele­den en managers jaarlijks een bonus verdienen bovenop hun jaarsalari­s. Meestal bedraagt dit 10% of meer van hun jaarsalari­s.

Dit verdienen ze omdat ze hun doelstelli­ngen behalen, doelstelli­ngen die eigenlijk door mensen op de werkvloer gerealisee­rd worden. Veel van deze mensen op de werkvloer zullen het nu tijdelijk met een werklooshe­idsuitkeri­ng moeten doen en zullen moeite hebben om deze maand rond te komen. Zou het daarom voor al deze goedverdie­nende managers niet het moment zijn om echt solidair te zijn met hun personeel en deze bonus eens niet te incasseren, maar in een fonds te steken voor diegenen die het financieel moeilijk hebben?

JEF KEUPPENS, TIELEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium