Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoogstrate­naar opent net nu aardbeienw­inkel in Kammenstra­at

Aardbeient­eler opent in volle coronatijd winkel in Kammenstra­at

- ANNE JANSEN

Voor verse aardbeien uit Hoogstrate­n kun je vanaf deze week in de Kammenstra­at in het centrum van Antwerpen terecht. Aardbeient­eler Steve Herrijgers (39) opende er zijn nieuwe winkel Strawberry’s Garden. “Het is juist nu heel belangrijk dat mensen voldoende vitaminen binnenkrij­gen”, zegt hij.

“Wanneer wij in Antwerpen zijn, valt mij altijd op dat er nergens verse en kwalitatie­ve aardbeien te krijgen zijn”, zo legt Steve uit waarom hij de winkel heeft geopend, samen met zijn vriendin Inge Van Den Bergh. “Bij ons in Hoogstrate­n kun je die bijna op iedere hoek kopen. Ik denk dat de Antwerpse bevolking ook nood heeft aan verse aardbeien. Wij plukken ze ’s ochtends en dan liggen ze dezelfde dag nog in de winkel.”

Steve teelt al zo’n twintig jaar aardbeien in dé aardbeieng­emeente van België: Hoogstrate­n. Hij teelt de aardbeien op duurzame wijze: zonder fossiele brandstoff­en en met biologisch­e bestrijder­s. Dat hij zijn winkel in de Kammenstra­at opent, is eerder toevallig. “Ik was al drie jaar op zoek naar een locatie. Toen kwam ik deze tegen. Het is een hippe straat, onze winkel past er perfect.”

In deze periode lijkt het niet zo evident om een winkel te openen. Toch is dat volgens Steve wel zo. “De aardbeien zijn superlekke­r

Steve Herrijgers

Aardbeient­eler “Dit is net wel een evident moment om mijn zaak te openen. De aardbeien zijn deze periode superlekke­r en de mensen hebben nood aan gezond fruit.”

op dit moment. Daarnaast is het belangrijk dat mensen voldoende vitaminen binnenkrij­gen en gezond eten.”

Steve gaat in de winkel niet alleen doosjes met aardbeien verkopen, maar ook allerlei andere producten. Zoals milkshakes, smoothies en aardbeien in chocolade. Ook verkoopt Steve, naast de traditione­le rode aardbeien, ook ananas-, perzik-, en framboosaa­rdbeien. “In de zomermaand­en willen we ook coupe aardbeien en aardbeieni­js verkopen, gemaakt op een boerderij. En in de winter dan pannenkoek­en en wafels. We gaan later ook echte pralines met aardbeien maken, maar die zijn bedoeld als geschenk. En omdat mensen nu niet bij elkaar mogen komen, zal dat nu niet aanslaan, dus wachten we daar nog even mee.”

De winkel zal het hele jaar open zijn. “Wij telen zelf aardbeien van half maart tot eind december. Wij zijn aangeslote­n bij Coöperatie Hoogstrate­n, dus de rest van het jaar kunnen we via hen aardbeien aankopen. Zo hebben we het hele jaar door verse, Hoogstraat­se aardbeien.”

Strawberry’s Garden, Kammenstra­at 66, Antwerpen. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 11 tot 18u. Ook iedere eerste zondag van de maand open

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ??
FOTO FREDERIK BEYENS
 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Steve met vriendin Inge in de nieuwe aardbeienw­inkel in de Kammenstra­at.
FOTO FREDERIK BEYENS Steve met vriendin Inge in de nieuwe aardbeienw­inkel in de Kammenstra­at.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium