Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen Tomorrowla­nd dit jaar?

Nog geen definitiev­e beslissing over afgelastin­g dancefesti­val in De Schorre, maar burgemeest­ers van Boom en Rumst geven negatief advies

-

Als het van de Boomse en Rumstse burgemeest­ers afhangt, gaat het dancefesti­val Tomorrowla­nd in De Schorre dit jaar niet door. Via een brief bezorgen ze een negatief advies aan de Nationale Veiligheid­sraad. Ze brengen ook de organisato­ren op de hoogte.

“Ik heb met mijn Boomse collega Jeroen Baert (N-VA, red.) de voorbije dagen hierover al een paar gesprekken gehad”, zegt de Rumstse burgemeest­er Jurgen Callaerts (N-VA). “De coronacris­is zal in ons land in juli hopelijk wel al over zijn hoogtepunt heen zijn, maar het virus verspreidt zich nog steeds. Wetende dat het festival bezoekers uit alle windhoeken van de wereld lokt, lijkt het ons geen goed idee het festival dit jaar te laten plaatsvind­en.” Callaerts denkt en hoopt net als Jeroen Baert dat de lockdownpe­riode dan al wel voorbij zal zijn. “Toch denken we dat de afbouw van de maatregele­n slechts in stappen zal gebeuren. Recreatie en ontspannin­g zullen daarbij in de laatste fase zitten. Het is misschien best dat de organisati­e meteen klare wijn schenkt en de editie 2020 nu al afgelast.”

De burgemeest­ers voegen er wel aan toe dat ze in deze zelf geen beslissing­sbevoegdhe­id hebben. “Van ons wordt gevraagd om een advies te geven. Maar laat het duidelijk zijn: mochten we dat recht wel hebben, dan zouden we het festival niet laten doorgaan.”

Een definitiev­e beslissing is er voorlopig nog niet, al beseffen ze bij Tomorrowla­nd ook wel dat de festivalzo­mer aan een zijden draadje hangt. “We zijn momenteel in nauw overleg met de lokale overheid. Het is afwachten op de instructie­s van de nationale overheid die wij op dat moment nauwgezet zullen volgen”, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowla­nd. “Het spreekt voor zich dat het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van onze bezoekers, crew, buren en alle andere betrokkene­n boven alles gaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium