Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat de club me terugvroeg, zie ik als een appreciati­e”

Geert Emmerechts keert na korte periode in 2017 terug als trainer van Berchem Sport

- HUGO FRET

Geert Emmerechts wordt volgend seizoen de opvolger van Frank Magerman als nieuwe coach van Berchem Sport. Voor Emmerechts, die een contract voor één seizoen tekende, wordt het zijn tweede doortocht als coach op het Rooi. Van augustus tot november 2017 stond hij al eens aan het roer van geel-zwart, maar een groot succes werd dat toen niet.

“Nadat ik de vraag kreeg van Berchem om terug te keren, heb ik er toch enkele nachtjes moeten over slapen”, zegt Emmerechts. “Als een club je na een ontslag enkele jaren later terugvraag­t, zie ik dat als een vorm van appreciati­e. Mijn eerste passage was vooral qua timing niet ideaal. Berchem was net gepromovee­rd naar de eerste amateurkla­sse. Jonas De Roeck was als coach nog aan de voorbereid­ing begonnen, maar verhuisde kort voor de competitie­start naar Sint-Truiden. Ik kwam plots terecht bij een club die ik niet kende in een reeks die ik niet kende. De eerste resultaten vielen niet echt mee, maar ronduit slecht was het ook weer niet. Daarom voelde mijn ontslag na amper enkele maanden toch best zuur.”

Emmerechts verliet vervolgens België voor twee jaar en kwam terecht op de Emiraten, meer bepaald bij Baniyas. “Het eerste seizoen trainde ik er de -18-jarigen, het tweede jaar was ik coach van de beloften. Na twee jaar keerde ik terug. Voor mijn gezin was het geen ideale situatie en zeker nu met de uitbraak van het coronaviru­s ben ik blij weer in België te zijn.”

Investeren in de jeugd

Grootste vraag is met welke ambities Emmerechts weer aan de slag gaat op het Rooi. “De meeste clubs gaan in de eerste plaats voor het behoud. Bij Berchem zal dat niet anders zijn. Uit mijn vorige periode zijn natuurlijk al heel wat spelers vertrokken. Bruno Appels, Roy Mauro en Bas Saillart ken ik wel nog en ik herinner me ook nog Leander Beirlant. Berchem wil meer investeren in de eigen jeugd en dat project spreekt me wel aan. Ook dat heeft zeker meegespeel­d in mijn keuze voor Berchem. Ik krijg nu in ieder geval iets meer tijd om me voor te bereiden en de eigen kern, de reeks en de tegenstand­ers te leren kennen. Ik ben natuurlijk ook enkele jaren wijzer geworden, hoewel mijn aanpak niet veel anders zal zijn. Het is mijn ambitie om zo goed mogelijk te doen. Laten we niet spreken over een bepaalde plaats in het klassement. Ambities kunnen tijdens een seizoen trouwens altijd nog bijgestuur­d worden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Van augustus tot november 2017 was Geert Emmerechts al eens coach van Berchem Sport, maar een groot succes was dat toen allerminst.
FOTO GOYVAERTS Van augustus tot november 2017 was Geert Emmerechts al eens coach van Berchem Sport, maar een groot succes was dat toen allerminst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium