Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u dat het zorgperson­eel recht heeft op een mogelijke bonus van 1.450 euro?

-

Woonzorgce­ntra

Ja. Maar dan moet deze mogelijke bonus voor iedereen gelden die in de zorgsector staat. Mensen in de woonzorgce­ntra wagen elke dag hun leven. Geef maar een besmette persoon van 85 jaar te eten als je zelf geen beschermin­g hebt. Sommige directeurs willen die beschermin­g niet geven, anderen dan weer wel. Doe daar alstublief­t iets aan. Het moet duidelijk zijn wie wel en wie niet in aanmerking komt voor zo’n premie. Binnenkort wil iedereen een bonus.

PAUL VAN LEUVEN, LILLE

Extra verlofdage­n

Uiteraard. Ik lees dat personeel van Delhaize een bonus van 500 tot 1.000 euro krijgt én vijf extra verlofdage­n. Dan hebben de zorgverlen­ers er zeker recht op.

CRISTEL BAL, AARTSELAAR

Chemiesect­or

Ik zou het een schande vinden mocht er geen premie toegekend worden. In de chemiesect­or krijgen de werknemers toch ook een risicoprem­ie?

LIESBETH DE SCHUTTER, BORGERHOUT

Maandloon van ministers

Het zorgperson­eel verdient zeker en vast een premie. Maar we mogen ook de postbodes en winkelbedi­endes van supermarkt­en niet vergeten. Ik denk dat ministers De Crem, De Block en al hun collega’s genoeg centen op hun bankrekeni­ng hebben staan om een paar maandlonen af te staan en dit initiatief te financiere­n. Iedereen die slechts vijf minuutjes naar de reportage van Pano heeft gekeken, beseft dat mensen uit de zorgsector nog veel meer mogen krijgen dan die aalmoes.

GLEN VAN BAUWEL, VREMDE

Iedereen gelijk voor de wet

Ik ga hiermee akkoord, maar dan moet iedereen hierbij betrokken worden die in deze moeilijke tijden blijft werken. Dan heb ik het over thuishulp, alle werknemers bij de politie, de ophalers van het huisvuil, werknemers in de haven, mensen die instaan voor de retail, enzovoort. Iedereen gelijk voor de wet.

KOEN VAN PUYENBROEC­K, GROBBENDON­K

Extra materiaal

Ik werk zelf bij de dienst spoedgeval­len. Een extra vergoeding mag. Extra materiaal en mankracht zou nog beter zijn. De fysieke en mentale belasting is zwaarder dan normaal.

THOMAS VAN DEN BOSSCHE, EKEREN

Risicoprem­ie

Een premie naar aanleiding van het coronaviru­s vind ik een verkeerd voorstel. Zorgperson­eel zal altijd in de vuurlinie staan. Het zou veel beter zijn om elk jaar een risicoprem­ie toe te kennen en de zorgsector onder te brengen bij de zware beroepen. Er moet wel een onderschei­d gemaakt worden tussen het administra­tief en het zorgperson­eel. Vakbonden vergeten dit wel eens.

LIEVE JANSEN, BRASSCHAAT

Studenten niet vergeten

Het zorgperson­eel verdient dit. De studenten die momenteel hun stage afwerken in een ziekenhuis mogen niet vergeten worden. Zij werken gratis en nemen een even groot risico als het personeel.

KRISTIEN DIGNEF, VOSSELAAR

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium