Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die eetproef was op het lijf geschreven van Bart als mol”

Edegemse ex-mol speurt mee naar de saboteur

-

Tunnelvisi­e. Zeer gevaarlijk in tenzij je in de juiste tunnel zit. Dat was helaas niet het geval voor Laure. Zij moest naar huis, net voor de komst van de bezoekers. “Als buitenstaa­nder lijkt die opnameperi­ode niet zo heel lang, maar het is een heel vermoeiend psychologi­sch spel waarin je niemand kan vertrouwen. Je hebt er dan echt wel nood aan om eens te kunnen praten met iemand uit je vertrouwde omgeving”, vertelt Elisabet.

De kandidaten moesten volksverte­genwoordig­ers kiezen. Dat werden Dorien en Salim.

Ik vond het vooral raar dat Bart niet verkozen wou worden. Gilles had duidelijk gezegd dat er voordelen verbonden waren aan die rol. Bart gaat altijd voor de winst, dus dat zou zeker interessan­t geweest zijn voor zo’n competitie­ve kandidaat. Maar als mol zou ik liever in de groep gezeten hebben.

In Athene moesten ze een muzikale route volgen of aan de slag met een golfballew­wtje.

Christian, Alina en Laure hebben hun best gedaan. Ze konden gemakkelij­k steken laten vallen bij bijvoorbee­ld het touwtjespr­ingen, maar dat deden ze niet. Alina maakte ook nog de tactische keuze om naar een metrostati­on te reizen dat dicht bij de eindstreep lag. Met zulke slimme ideeën zou ik als mol niet op de

proppen komen. Ook de golfers hebben goed werk verricht. Het was niet evident, maar ze hebben wel al het geld binnengeha­ald. Er is dus niet gemold, ofwel heb ik het niet gezien.

De volgende opdracht draaide rond calorieën. Ofwel zit ik helemaal in een tunnel ofwel was die proef op het lijf geschreven van bourgondië­r Bart als mol. Het is de ideale positie om te saboteren. Je mag zo veel mogelijk eten, terwijl de rest de calorieën er probeert af te sporten. Hij bestelde heel veel, hoorde de telefoon niet en ik vond het lang duren vooraleer hij en Dorien de bedragen op de menukaart opmerkten. Het was moeilijk om de verkeerde ingrediënt­en te vinden, maar wel gemakkelij­k om te mollen. Dus Dorien komt daar ook wel een beetje terug in mijn vizier. Chapeau aan de groep om zoveel te sporten én te eten.

Dan waren er nog pasvragen. Toen kon er volgens mij maar door vier mensen gemold worden. Dorien en Salim beslisten dat er geen geld verdiend kon worden en Christian en Bart zijn de enigen die de onderhande­lingen aangingen. Alina, Jolien en Laure zeiden niets. Als mol wil je onderhande­len. Kaat merkte in Café de Mol ook al op dat Gilles zei dat de volksverte­genwoordig­ers zoPAS gekozen hadden. Dat kan een manier geweest zijn om aan de mol te laten weten dat er voor pasvragen gespeeld werd. In dat geval gaat het nog tussen Christian en Bart. Bart kan als advocaat natuurlijk goed onderhande­len. Er is goed gemold, want er is geen geld verdiend.

Als ik je zo bezig hoor, vermoed ik dat Bart nog steeds jouw hoofdverda­chte is? Bart staat duidelijk op één. Hoe meer ik overtuigd raak van hem, hoe meer ik zie. Of toch denk te zien. Als ik nu meedeed als kandidaat, zou ik 60% van mijn vragenlijs­t invullen op Bart en de andere vragen spreiden over Christian en Alina. Of Bart nu de mol is of niet. Hij is perfect gecast voor het programma. Ik hoop dat hij nog lang in het spel blijft.

Vorig jaar saboteerde de Hasseltse Elisabet Haesevoets (34) het spel. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en gaat ze zelf op mollenjach­t.

zondag om 19.55u op Vier

 ??  ?? Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol. FOTO GUY PUTTEMANS
Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol. FOTO GUY PUTTEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium