Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle Antwerpse assisenzak­en uitgesteld

-

Door de onzekerhei­d over wanneer de coronamaat­regelen worden teruggesch­roefd, zijn alle assisenzak­en tot de zomer uitgesteld naar een latere datum. Alleen de roofmoord op Leopoldine De Decker, waarin alle getuigen al gehoord zijn, wordt nog verder gezet zodra het mogelijk is.

Eerder deze week waren al twee van de vier geplande zaken op de lange baan geschoven. Het gaat om een moordzaak in de Antwerpse Pothoekstr­aat en de moord op de gevangenis­verpleegst­er Christine Lenaerts uit Bouwel. Ze werd omgebracht door een koppel dat haar had leren kennen in de gevangenis in de Begijnenst­raat.

Nu worden ook het assisenpro­ces over de moord op Nancy De Landtsheer uit Deurne en dat van de moord op autohandel­aar

Steve Huypens in 2007 (!) op de lange baan geschoven. Beschuldig­de Fred Wittig werd intussen wel uitgelever­d door Duitsland. Hij verblijft in de gevangenis van Antwerpen.

“Enorme puzzel”

Wittig werd begin juli 2008 opgepakt in het Spaanse Mallorca voor de moord op een Turkse autohandel­aar in Duitsland. Bij een huiszoekin­g werd toen ook het wapen teruggevon­den waarmee Huypens werd doodgescho­ten. Daarmee was meteen de onschuld van zoon Kevin bewezen, die acht maanden onschuldig in de cel had gezeten. Door het uitstel staan er nu al twaalf assisenzak­en in de wachtrij om behandeld worden. “Het wordt een enorme puzzel om dat ingepland te krijgen voor het najaar”, klinkt het op het hof van beroep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium