Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mogelijk later toch volksfeest”

Festivitei­ten voor 150 jaar Lint afgelast door coronacris­is

- FILIP SPOELDERS

Het feestjaar voor 150 jaar Lint krijgt een grote domper te verwerken. Alle geplande evenemente­n voor de drukke maand mei worden uitgesteld of in het slechtste geval afgelast. Er wordt bekeken hoe het feestprogr­amma er later dit jaar kan uitzien.

Na de vele voorbereid­ingen begon het Lintse jubileumja­ar in januari erg uitbundig met een verjaardag­sdrink en de voorstelli­ng van een eigen lied in het gemeentepa­rk. Er zou worden toegewerkt naar een eerste hoogtepunt in mei. Maar het coronaviru­s beslist daar anders over.

“We hebben met het schepencol­lege beslist om alle festivitei­ten van mei uit te stellen naar later dit jaar en sommige activiteit­en zullen we moeten afgelasten. Het had het hoogtepunt van ons feestjaar moeten zijn, maar we konden niet langer wachten om duidelijkh­eid te brengen”, maakt burgemeest­er Harry Debrabande­re

(N-VA) het slechte nieuws bekend.

Dit betekent volgende maand geen Dag van het Park, vereniging­enmarkt, Lintrail, Matination, Meimarkt met een podium voor Lints talent en geen Meifeest. “De organisato­ren van Matination, een klein Tomorrowla­nd in ons park, gaven aan dat ze het evenement niet zagen zitten in deze omstandigh­eden en ook standhoude­rs van onze Meimarkt begonnen af te haken.” Hoe het nu verder moet met het feestjaar? Dat hangt af van de verdere coronamaat­regelen. “In juni hebben we een wielerweds­trijd en enkele wandelinge­n. We kunnen er nu geen beslissing over nemen. Van de activiteit­en in mei kunnen er een paar naar het najaar verhuizen. Een groot volksfeest wanneer de coronacris­is achter de rug is in het najaar, kan een optie zijn. We zullen bekijken wat de mogelijkhe­den zijn, maar we blijven afhankelij­k van de opgelegde maatregele­n en hoelang ze van kracht blijven.”

Harry Debrabande­re

Burgemeest­er Lint

“We hebben met het schepencol­lege beslist om alle festivitei­ten van mei uit te stellen naar later dit jaar en sommige activiteit­en zullen we moeten afgelasten.”

 ?? FOTO RR ?? De sfeer van de Meimarkt zullen de Lintenaren in 2020 moeten missen.
FOTO RR De sfeer van de Meimarkt zullen de Lintenaren in 2020 moeten missen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium