Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Logisch en ik ben blij dat Dragons Europees ticket krijgt, maar ik ga nog niet juichen”

Felix Denayer blijft voorzichti­g over beslissing van federatie om competitie stop te zetten

-

De Belgische hockeyfede­ratie heeft besloten de huidige competitie stop te zetten. Er worden geen kampioenen aangeduid. Bij de mannen mag Dragons en bij de vrouwen Braxgata Europa in. Volgend seizoen wordt er uitzonderl­ijk met 14 teams gespeeld in eredivisie.

Dragons-boegbeeld Felix Denayer blijft wel voorzichti­g. “Het was voor de federatie uiteraard moeilijk om voor iedereen goed te doen. Ze hebben alleen de wedstrijde­n waarbij iedereen een keer tegen elkaar heeft gespeeld in aanmerking genomen. Dan hebben ze de klassement­en van de poules in elkaar geschoven en op basis daarvan zijn de EHL-tickets uitgereikt”, legt Denayer uit.

Voor de Dragons-speler is dit geen onlogische beslissing. “Ik ben uiteraard zeer blij met het feit dat wij van de federatie een Europees ticket krijgen, maar ik wil nog niet gaan juichen. De Europese federatie is er nog niet uit wat er zal gebeuren met de huidige Europese campagne. Er zijn twee mogelijkhe­den: ofwel wordt die EHL-campagne uitgesteld ofwel wordt die afgelast. En wat zal er dan gebeuren? Zal dat een invloed hebben op de Belgische teams die volgend seizoen Europees mogen spelen? Er zijn nog veel vragen. Kijk maar naar het voetbal. Daar gaat de UEFA absoluut niet akkoord met de Belgische beslissing tot stopzettin­g”, voegt Denayer er nog aan toe.

Dragons stond op het ogenblik van de beslissing van de federatie op de derde plaats in poule A. Het had wel meer punten dan de clubs die poule B aanvoerden. Dat maakt dat Beerschot, Watducks en Racing niet aan de EHL mogen deelnemen.

Bij de vrouwen werd dezelfde redenering gehanteerd. Gent en Braxgata, allebei in poule A spelend, hadden meer punten dan de leiders uit poule B. Dat maakt dat het Boomse Braxgata zich mag opmaken voor een Europese campagne volgend seizoen. Maar het valt uiteraard nog wel af te wachten hoe de Europese federatie op deze Belgische beslissing­en zal reageren.

Verder besliste de federatie dat er geen clubs degraderen. Er promoveren twee teams uit eerste klasse, zodat de competitie volgend seizoen op het hoogste niveau met 14 teams wordt gespeeld.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Felix Denayer.
FOTO JAN BRYS Felix Denayer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium