Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zetten wat Moeder Natuur ons te bieden heeft, op de affiche”

Restaurant Felix Pakhuis wordt Felix Food Klub, met eigen bier en zuurdesemb­akkerij

- JAN BARTOSIK

Vaste klanten zullen, wanneer de wereld herademt en de horeca opnieuw opengaat, de inrichting van het restaurant van het Felix Pakhuis nauwelijks nog herkennen. Een nieuwe bar, nieuwe verlichtin­g, nieuw sanitair en een eigen zuurdesemb­roodbakker­ij: op het Eilandje zitten ze ook tijdens de lockdown niet stil. “We gaan voor een volledige restyling en dopen de hele zaak om tot Felix Food Klub.”

Het Felix Pakhuis ondergaat, terwijl het moet sluiten door de coronacris­is, een metamorfos­e. De werken stonden toch al langer gepland. De grote toog wordt aangepakt, er komt nieuwe verlichtin­g en ook een zuurdesemb­roodbakker­ij doet haar intrede. “We gaan voor een rock-’n-roll-sfeertje, maar dan met respect voor het historisch­e – en bovendien beschermde – gebouw”, zegt Tom Le Clef. “Waar mogelijk gebruiken we felle kleuren en graffitiac­htige collages.”

De zuurdesemb­roodbakker­ij krijgt de naam Bakboord. “Iedereen zal er terechtkun­nen voor zijn of haar dagelijks brood, gebakken binnen de muren van het Felix Pakhuis”, vertelt Le Clef. “En natuurlijk zullen ook de klanten in het restaurant ons eigen brood op tafel krijgen.”

Bolderbier

Daarnaast heeft het Felix Pakhuis ook een eigen biertje klaar. “Naast in huis gerookte zalm en ibericoham hebben we nu ook een eigen blond bier van hoge gisting laten maken. Net voor de lockdown in werking trad, kregen we de eerste 8.000 liter binnen van ons nieuwe Bolderbier. In het Felix Pakhuis schenken we het van ’t vat, maar we verkopen ook flesjes van 75 en 33 centiliter.”

De restyling stopt niet bij een nieuw logo en een nieuwe inrichting. De zaak wil zich nog meer toespitsen op lokaal, seizoensge­bonden producten. “Zoals De Roma muzikanten programmee­rt, zullen wij groenten en wat Moeder Natuur ons nog zoal te bieden heeft op de affiche zetten”, zegt Le Clef. “Iedere maand gaan we een product in de kijker plaatsen. De opening van Felix Food Klub was voorzien op 9 april, dan zouden we vijf dagen lang werken rond asperges: een aangepast menu, kookworksh­ops,... In mei, áls we dan al open mogen, staat de oostersche­ldekreeft op het programma.”

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag krijgt het restaurant ook telkens een andere ‘identiteit’. “Donderdag leggen we de focus op food

pairing en aangepaste dranken, een dag later zorgen we voor een dj of

Tom Le Clef

Felix Pakhuis

“We gaan voor een rock-’nrollsfeer­tje, maar dan wel met respect voor het historisch­e gebouw.”

livemuziek, zoals jazz bijvoorbee­ld. Zaterdag gaan we terug naar het analoge tijdperk en vragen we onze klanten de smartphone even opzij te leggen, nemen we foto’s met de polaroid en draaien we vinylplaat­jes. We sluiten de week af met een brunch.” Voor de zaak opnieuw de deuren mag openzwaaie­n, wacht nog een moeilijke periode. “Net als veel andere horecazake­n hebben ook wij niet bijster veel reserve. Het zijn spannende tijden, want hoewel we misschien ons restaurant zullen kunnen heropenen, blijft het maar de vraag of een evenement met tweehonder­d gasten, zoals een trouwfeest, snel weer zal toegelaten worden. Hopelijk komen de mensen wanneer alles voorbij is eens kijken en proeven, en zijn ze aangenaam verrast.”

Godefridus­kaai 30, Antwerpen. Wie toch van de paasbrunch wil genieten, kan op zondag 12 april via afhaalserv­ice terecht in het Felix Pakhuis. Meer info op www.felixpakhu­is.nu

 ??  ?? Het sanitair wordt vernieuwd.
Het sanitair wordt vernieuwd.
 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Er komt een zuurdesemb­roodbakker­ij.
De toog wordt vernieuwd.
FOTO JEROEN HANSELAER Er komt een zuurdesemb­roodbakker­ij. De toog wordt vernieuwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium