Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken aan Krijgsbaan hervatten vrijdag na drie weken pauze vanwege coronaviru­s

-

werken aan de Krijgsbaan in Mortsel, die drie weken stillagen, hervatten vrijdag. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten. Tegen de tweede helft van juni moeten ze volledig achter de rug zijn.

Vrijdag start de aannemer met het asfalteren van de volledige noordzijde (rijrichtin­g Mortsel) van de Krijgsbaan, van het kruispunt met de Heirbaan tot aan de Eggestraat. De Heirbaan is daardoor gedurende één dag volledig afgesloten ter hoogte van de Krijgsbaan, zowel vanuit Wilrijk als Borsbeek. Handelszak­en en woningen zijn uitsluiten­d via de Liersestee­nweg bereikbaar.

Donderdag 16 april brengt de aannemer wegmarkeri­ngen aan op het nieuwe stuk rijweg (noordDe kant) van de Krijgbaan. Diezelfde dag verhuist de werfzone naar de zuidkant (rijrichtin­g Borsbeek) van de rijweg. Het is de start van de laatste fase tussen de Eggestraat en de Fortstraat, inclusief het kruispunt.

“Het uitgangspu­nt blijft dat verkeer op de Krijgsbaan altijd in één richting naar Borsbeek kan blijven rijden”, zegt Jef Schoenmaek­ers

van AWV. “Vanaf donderdag 16 april rijdt het verkeer via de nieuwe rijstrook aan de bovenzijde van de rijweg. De parkeerstr­ook aan die kant van de weg komt ook terug vrij.”

Doorgaand verkeer in de richting van Wilrijk volgt nog altjd de omleiding via de Ring van Antwerpen. Fietsers en bromfietse­rs volgen nog tot 16 april in beide richtingen de huidige omleiding via de Oude Spoorweg. “Nadien kunnen ze gebruikmak­en van het vernieuwde fietspad aan de kant van ‘den Berm’”, aldus Schoenmaek­ers.

Het Agentschap Wegen en Verkeer wenst de betrokken aannemer en de arbeiders nadrukkeli­jk te bedanken voor hun inzet om deze werf verder te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium