Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sfinks Mundial wordt geschrapt, voor Sfinks Mixed rest er voorlopig nog hoop

-

Sfinks Mundial zal niet kunnen plaatsvind­en op 21 mei. Voor ‘grote broer’ Sfinks Mixed, dat eind juli op de festivalka­lender staat, is er nog hoop.

Sfinks Mundial staat voor genieten van streetfood, een grote kidz area, een feelgood market en optredens met wereldmuzi­ek op het Molenveld, tussen de Welvaartst­raat en Oude Steen op de

grens van Mortsel en Boechout. Verantwoor­delijkheid

“Sfinks Mundial zou over iets meer dan een maand opnieuw moeten doorgaan in Boechout, maar het werd dag na dag minder realistisc­h dat we die datum zouden halen. Er is weliswaar officieel nog geen duidelijkh­eid over evenemente­n na 19 april, maar we willen onze verantwoor­delijkheid nemen naar vrijwillig­ers, artiesten en bezoekers toe”, aldus Geert Vanrijkele­n van organisato­r Sfinks Animatie vzw.

“We hebben heel sterk het gevoel dat 21 mei niet het goede moment zal zijn. Dat horen we van artiesten, partners, vrijwillig­ers en bezoekers. Het is ook niet makkelijk om vanop afstand ook wij werken thuis - verder te werken aan iets dat zo dichtbij is. En ook de opbouw van Sfinks Mundial komt al snel in gedrang.”

Tickets

“In de komende weken en nadat de overheid ons meer informatie heeft gegeven over de volgende periode wordt er bekeken of we het evenement integraal verplaatse­n naar een andere datum, of in een aangepaste versie kunnen laten doorgaan op een ander moment. We werken wel verder aan Sfinks Mixed, eind juli, hopende dat er dan weer meer mogelijk is.”

Voor tickets stelt er zich geen probleem, beide festivals zijn gratis toegankeli­jk.(jaa)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium