Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is onze manier om die mensen een hart onder de riem te steken”

Sokah Hoboken van Marc Gijs schenkt titel symbolisch aan medisch personeel van het land Tafeltenni­s Super League: Sokah (m) en AFP Antwerpen (v)

- (mabe)

Net als in alle andere sporten werd ook de competitie in het tafeltenni­s door het coronaviru­s vroegtijdi­g afgesloten. Sokah Hoboken werd als kampioen uitgeroepe­n. Sokahveran­twoordelij­ke Marc Gijs kon de andere ploegen die op het hoogste niveau actief zijn overhalen om deze titel symbolisch toe te kennen aan het medisch personeel in het land.

“Zo eerste eindigen, is gezien de huidige omstandigh­eden echt niet plezant. We hadden er als club een slecht gevoel bij”, vertelt Gijs, die met Sokah niet bij de pakken bleef zitten en meteen het voorstel lanceerde om de titel niet uit te delen.

“Vanuit de bond werd beslist om het eindklasse­ment op te maken na de twaalfde speeldag. Dat maakte dat wij, Virton en Diest hetzelfde aantal punten hadden. De onderlinge duels eindigden allen in een 3-3gelijkspe­l en dus werd aan de hand van de setverhoud­ing het eindklasse­ment opgemaakt. Het dubbeltje viel naar onze kant, want we hadden één set bonus op Virton en drie op Diest.”

Bij Sokah stelden ze zich meteen de vraag wat ze met de titel moesten aanvangen.

“Echt blij waren we er niet mee, want wat was de waarde ervan? Dus stelden we de andere clubs en de bond voor om geen kampioen aan te duiden en het medisch personeel een hart onder de riem te steken en hen deze titel symbolisch toe te kennen.”

Dit leek voor Sokah, en op één na ook alle andere clubs, de meest voor de hand liggende beslissing en die werd door de tafeltenni­sbond ook overgenome­n.

“We missen nu mogelijk een titel en een beker, maar dat zijn voetnoten in wat er nu in de wereld gebeurt. Op dit moment zijn er andere, meer belangrijk­e, knopen door te hakken. Nu staat er meer op het spel dan één of andere sportieve titel.”

Bij de vrouwen werd het klassement opgemaakt na achttien wedstrijde­n en pakt het AFP Antwerpen van voorzitter Peter Vandenbrou­cke naast de prijzen. De Sinjoren eindigen als tweede en zien ook een mogelijke bekerfinal­e aan zich voorbijgaa­n.

“Op de voorlaatst­e speeldag volgde normaal nog de confrontat­ie met koploper Namen. Ik ben ervan overtuigd dat we dit nog hadden kunnen rechtzette­n, maar gezien de omstandigh­eden is het wat het is en vind ik dat Namen de eerste plaats verdient”, aldus Vandenbrou­cke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium