Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is echt op de tanden bijten om niet in groep te gaan fietsen”

Coronacris­is maakt van Corso Divo plots een asociale club

- (jaa)

Ook wielertoer­istenclub Corso Divo rijdt vandaag niet uit, toch niet in groep. “Al het hele voorjaar niet. We maken onze ritten noodgedwon­gen alleen of per twee”, treurt voorzitter Sabrina Leys.

Normaal hadden de tachtig leden van Corso Divo woensdag langs het parcours gestaan van de Scheldepri­js. “Jammer dat we de coureurs dit jaar niet voorbij ons huis zien passeren. Veel van onze leden zullen nu zelf wel een rit maken. Dat deden we de vorige jaren ook wel, maar we zorgden er altijd voor dat we terug in Schoten waren tegen dat het peloton hier door de straten denderde”, vertelt Sabrina.

Jubileum in mineur

De club, met naast Sabrina nog elf andere fietsende dames, viert dit jaar haar tienjarig bestaan. Maar door de coronacris­is verloopt dat jubileum voorlopig een beetje in mineur. “Na onze openingsri­t begin maart, waarbij we onze nieuwe uitrusting konden showen, was het meteen gedaan. We mogen nog wel fietsen, maar niet in groep rijden. Terecht. Maar laat dit voor veel van onze renners nu net de belangrijk­ste reden zijn om zich aan te sluiten. Ik hoop dat er niet te veel zullen afhaken door die beperking. Ik probeer hen via berichtjes op sociale media alleszins aan te moedigen om toch maar te blijven rijden. Maar ik begrijp het ook wel. Samen ritten maken en nadien nagenieten en bijpraten bij een glas in ons lokaal De Leck. Dat missen we allemaal.”

Sabrina hoopt dat de coronakwel­duivel tegen eind augustus bedwongen zal zijn. “Dan staat onze grote uitdaging voor dit jaar op het programma: dwars door en over de Pyreneeën van Perpignan in het zuiden van Frankrijk helemaal westwaarts naar Biarritz. De zestien leden die meegaan, moeten natuurlijk zeker blijven trainen”, houdt Sabrina iedereen bij de les. Zijzelf zit ondanks een drukke dagtaak redelijk op schema, zo blijkt. “Ik heb dit seizoen al 5.000 km in de benen. Die verzamelde ik onder meer tijdens een fietsvakan­tie in Benidorm begin dit jaar en nadien tijdens ritten in duo aan de zijde van mijn man Dave of schoonzus Karen.”

Website Corso Divo

 ?? FOTO JAA ?? Sabrina Leys en heel wat leden van haar fietsclub Corso Divo, voor clublokaal café De Leck.
FOTO JAA Sabrina Leys en heel wat leden van haar fietsclub Corso Divo, voor clublokaal café De Leck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium