Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Natiebaas wordt provinciaa­l secretaris Vlaams Belang

- (jaa)

Dirk Verhaert (39) kiest voor een profession­ele loopbaan in de politiek. Hij verlaat het familiale havenbedri­jf Feniksnati­e om provinciaa­l secretaris te worden binnen het Vlaams Belang.

“Negentien jaar ben ik actief geweest in de haven van Antwerpen als natiebaas. Ik heb die job met veel plezier en passie gedaan. Maar nu ik de kans krijg om onze partij mee te helpen uitbouwen in de breedte en de diepte heb ik na lang twijfelen toch de stap gezet. Ik weet dat de natie in goede handen is bij mijn broer Bart, die ik met raad zal blijven bijstaan.”, vertelt Dirk Verhaert, die sinds 2000 in de gemeentera­ad van Wijnegem zit en er sinds 2012 fractielei­der is.

Verhaerts taak zal erin bestaan om lokale afdelingen in de provincie te ondersteun­en en op te richten op plekken waar de partij nog niet actief is. “Dat is onder meer in enkele gemeenten in de Kempen zo, maar ook daar is het enthousias­me groot”, aldus nationaal voorzitter Tom Van Grieken. “Dirk moet ons samen met alle andere medewerker­s en militanten aan de echte doorbraak helpen in 2024. Dan hopen we eindelijk ook het cordon sanitaire te kunnen breken op vele plaatsen.”

Ambitie

Verhaert ziet zijn carrièresw­itch niet zonder ambitie tegemoet. “Ik word het aanspreekp­unt voor alle gemeentera­adsleden en provincier­aadsleden. Ik ben de brug tussen onze provincie, de gemeenten en het partijbest­uur. Door mijn jarenlange ervaring in de gemeentera­ad weet ik wat er leeft in gemeentes en weet ik wat het is om op een constructi­eve manier oppositie te voeren. In 2024 moeten onze fracties klaar zijn om mee verantwoor­delijkheid te dragen en mee het beleid in gemeenten te bepalen. Op dat gebied is de visie van onze voorzitter en mezelf enorm gelijklope­nd.”

 ?? FOTO JAA ?? Dirk Verhaert.
FOTO JAA Dirk Verhaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium