Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Verdeel het Europese prijzengel­d onder alle profession­ele voetbalclu­bs, stelt Anderlecht voor. Een goed idee?

-

Grandeur kwijt

Dit is belachelij­k. Het is duidelijk dat RSCA zijn grandeur kwijt is. Er heerst paniek om definitief tot middenmote­r veroordeel­d te worden. En de kelderende beurskoers­en zullen het vermogen van Marc Coucke ook een flinke knauw hebben gegeven.

MARC CLAESSENS, MECHELEN

Eigen put

Dit is echt op z’n Anderlecht­s: ze missen voor het tweede jaar op rij de Europese boot en willen zo nog wat extra geld in het laatje. Ongehoord. Mijnheer Coucke zijn geld is er doorgedraa­id, en nu wil hij van andere clubs een solidarite­itsbijdrag­e. Vul uw eigen put met uw eigen centen, mijnheer Coucke en meneer Van Eetvelt. Overigens, meneer Van Eetvelt: ik heb u altijd als een grote mijnheer beschouwd, maar nu bent u flink in mijn achting gedaald. Aan alle clubs zou ik adviseren: ga niet in op deze vraag!

BRUNO ZONNEKEYN, DEURNE

Lichtpunt Als de vos de passie preekt...

Ik geloof rotsvast in solidarite­it, maar als meneer Van Eetvelt en Anderlecht zich er op beroepen, moet ik aan de wijze raad van mijn moeder denken. Als de vos de passie preekt, let op uw kippen. Ofwel is de miserie bij Anderlecht groter dan we denken, of ze willen de groeimogel­ijkheden van andere clubs ondermijne­n.

ERWIN MADEREEL, LINT

Ik ben het volledig eens met de stellingna­me van Karel Van Eetvelt om de Europese inkomsten te verdelen onder de profclubs. Er is niets mooiers dan financiële solidarite­it, in het kader van de coronacris­is die ook het voetbal nu treft. Ik vind het top dat het voetbalwez­en een lichtpunt kan zijn in deze nare tijden, zonder dat er wedstrijde­n worden gespeeld.

EDDY WOLFS, TREMELO

En de spelers?

Ik las dat wanneer de spelers een maand loon zouden inleveren, dit meer dan een miljoen zou besparen. Van Eetvelt zegt dat ze aan deze solidarite­itsbijdrag­e enkele honderddui­zenden zouden overhouden, en dat dit het verschil niet gaat maken voor een club als Anderlecht. Ik denk dat de spelers dan beter een maand inleveren, wat ook solidair zou zijn naar de club toe. En het is uiteindeli­jk hun schuld dat de club geen Europees voetbal heeft gehaald. De lonen van profvoetba­llers mogen gerust wat naar beneden.

PETER TIELEMANS, BERLAAR

Wereldvree­md

Elke club in eerste klasse is een volwaardig­e ondernemin­g, die investeert in haar werking en vervolgens de vruchten plukt van die investerin­gen. Nogal wereldvree­md voor een ondernemer als Van Eetvelt om andere ondernemin­gen te laten opdraaien voor slechte investerin­gen en/of te hoge kosten in je eigen ondernemin­g. Het zou Van Eetvelt sieren om voor eigen deur te vegen.

KRIS DEFOUR, SINT-KATELIJNE-WAVER

Ironisch

Het is toch ironisch dat juist Anderlecht met dit voorstel komt. Ze hebben jaren neergeke- ken op de andere clubs en met hun geld de concurrent­ie verzwakt door de betere spe- lers op te kopen om bij hen op de bank te zet- ten. En nu ze er een boeltje van gemaakt hebben, vragen ze solidarite­it. De schaamte voorbij.

ETIENNE DE BONDT, NIEL

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium