Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Evi Hanssen puurt positieve radio uit coronacris­is

Nieuw programma vanaf 25 april op Joe

-

Geen mens die weet hoe ons leven er na corona zal uitzien, maar Evi Hanssen (41) is ervan overtuigd dat we ook iets positiefs uit de crisis kunnen meenemen. Die positieve zaken wil ze verzamelen via een nieuw radioprogr­amma op Joe.

Is Dit Nu Later? Zo gaat het Joe-programma heten dat Evi Hanssen vanaf 25 april vier weken lang op zaterdagoc­htend presenteer­t. “Joe had me gevraagd na te denken over iets positiefs en creatiefs in verband met corona. En toen werd ik op een ochtend wakker met die zin uit het liedje van Stef Bos. Ik wist het meteen: dat zou het worden”, zegt Hanssen.

“Specialist­en en ministers zullen straks voor ons beslissen hoe het er na de epidemie in de wereld aan toe gaat . Daar hebben wij geen vat op. Wat we wél kunnen, is het positieve uit de lockdown meenemen naar de toekomst. Daar mik ik op met Is Dit Nu

Later? Ideeën en initiatiev­en sprokkelen bij zowel luisteraar­s als bekende Vlamingen.”

Kleine gewoonten aanpassen

Hanssen weet alvast wat zij graag over de huidige crisis tilt. “Met mijn kinderen maak ik nu TikTok-filmpjes. Brainstorm­en en samen aan de slag gaan, terwijl daar vroeger geen tijd voor was. Ik neem me voor om daar blijvend tijd voor te maken.”

“Of kleine gewoonten aanpassen. Hoe vaak zeggen we niet: ik ga rap een douche

nemen? Of: ik ga snel iets eten? Laten we de gewone dingen iets bewuster beleven.”

“Je kunt het ook breder, maatschapp­elijk zien. Het applaus waarmee we vandaag onze zorgverlen­ers felicitere­n, kunnen we later toch ook aan iedereen geven die onze wereld draaiende houdt? Idem voor de beertjes achter onze ramen of voor de contacten die we nu digitaal met onze familie en vrienden onderhoude­n.”

Evi Hanssen is dan ook niet van plan het zomaar bij vier weken te houden. “Daarna wil ik graag de balans opmaken: wat hebben we écht overgehoud­en aan de crisis?” (jdr)

 ??  ?? Evi Hanssen: “Laten we de gewone dingen iets bewuster beleven.” FOTO JOE
Is dit nu later?
Vanaf 25/4 elke zaterdag tussen 10 en 12u op Joe. Via Joe.be of Instagram kunt u uw ideeën doorsturen.
Evi Hanssen: “Laten we de gewone dingen iets bewuster beleven.” FOTO JOE Is dit nu later? Vanaf 25/4 elke zaterdag tussen 10 en 12u op Joe. Via Joe.be of Instagram kunt u uw ideeën doorsturen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium