Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lege studio’s, volle website

-

Begin deze week scheepten Gert Verhulst en James Cooke, twee weken vroeger dan gepland, opnieuw in aan boord van de Evanna, klaar voor een nieuw seizoen Gert Late Night.

Alleen zag de boot er ietwat anders uit. Geen publiek, geen camera- of geluidsplo­eg, geen schminkste­rs, geen barpersone­el. De presentato­ren en de gasten, that’s it. “Als we rekening houden met de voorschrif­ten, kunnen alle programma’s die tot de zomer voorzien waren, uitgezonde­n worden”, klinkt het bij SBS, moederhuis van zenders Vier en Vijf.

Ook Café De Mol, die andere talkshow op Vier, gaat al eventjes door met een minimale bezetting. Alleen presentato­ren Gilles Van Bouwel en Elodie Ouedraogo zitten nog in de studio, publiek is er niet meer. Met de gasten praten ze via Skype. Trouwe mollenjage­rs hoeven trouwens niet te wanhopen: van

De Mol is alles al opgenomen, behalve de laatste aflevering.

Dat blijft dus gewoon doorlopen. Net zoals Blind Gekocht, Het Parket, Expeditie Robinson

en Temptation Island op Vijf.

Het coronaviru­s zorgde ook voor nieuwe programma’s: sinds 17 maart loopt op Vier het dagelijkse magazine #corona2020, dat Vlaanderen deed kennismake­n met de bijdehante Juul. Sinds vorige week is er op maandag ook Topdokters: Corona, waarin de figuren uit Topdokters getuigen hoe zij deze periode ervaren. Vijf nieuwe aflevering­en komen in de plaats van een heruitzend­ing van een vorig seizoen.

Vier en Vijf zetten daarnaast zwaar in op online, met initiatiev­en als Viktor Vlogdown,

Homeparty met Kat Kerhofs, Wim Zingt en Hot in uw Kot. Vorige week keerde de populaire

webserie wtFOCK terug, toepasseli­jk herdoopt tot wtFOCKDOWN. De acteurs filmen hun scènes zelf, en ook de regisseurs en monteurs werken van thuis uit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium