Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lady Gaga verzamelt legertje sterren voor ‘Live Aid tegen corona’

-

Die begint mondiale allures te krijgen: ook de Nigeriaans­e hiphopper Burna Boy, de Colombiaan­se zanger en producer J Balvin en de Chinese concertpia­nist Lang Lang hebben toegezegd.

De initiatief­nemers zijn de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie en Global Citizen, het actieplatf­orm dat tegen 2030 de armoede uit de wereld wil helpen. Als curator van het evenement belde Lady Gaga naar zowat iedereen die in haar smartphone zit. Een ongeziene stap is dat Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Stephen Colbert, die elkaar normaal in hun laatavonds­hows beconcurre­ren, de special samen presentere­n en dat hij tegelijk op de zenders ABC, CBS en NBC te zien zal zijn. Andere Amerikaans­e zenders tekenen nog in, en bovendien wordt het programma live gestreamd op Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Tidal, Twitch, Twitter en YouTube. Voor Europeanen wordt het wel laat opblijven: de uitzending begint op 18 april om middernach­t onze tijd.

Behalve muziek zal het programma ook getuigenis­sen bevatten van zorgverlen­ers uit de hele wereld. Alle geld dat wordt opgehaald tijdens de uitzending gaat naar het Covid-19 Solidarity Response Fund en naar plaatselij­ke acties die eten, onderdak en medische hulp bieden.

Artiesten van Billie Eilish en Lizzo tot Elton John en Stevie Wonder halen op 18 april in een tv-special geld op om de coronacris­is te bevechten.

Het doet automatisc­h denken aan Live Aid, toen Bob Geldof alle grote namen van de jaren tachtig op een podium sleurde om te vechten tegen de hongersnoo­d in

Ethiopië. Alleen zal deze show uiteraard niet de vorm van een festival aannemen. Op 18 april zijn artiesten als Paul McCartney, Elton John, Billie Eilish, Lizzo, Stevie Wonder, John Legend, Chris Martin, Eddie Vedder en Billie Joe Armstrong te zien in One World: Together at Home, een tv-special die geld inzamelt om de coronacris­is te bestrijden.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lady Gaga.
FOTO PHOTO NEWS Lady Gaga.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium