Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klanten op afstand houden, onbegonnen”

-

“Versoepeld­e maatregele­n hebben voor ons café geen nut, hoe ga je zoiets controlere­n?”, vraagt Dries Verdick, de uitbater van jeugdcafé De Zwarte Ruiter in Turnhout, zich af. Hij wil pas opnieuw openen wanneer de maatregele­n helemaal zijn opgeheven, en plant alvast een exclusief feestje in zijn vernieuwde pand.

“Ons café zit normaal gezien bomvol, zeker in het weekend. Als er versoepeld­e maatregele­n zouden komen, zoals klanten op afstand houden van elkaar, is dat voor ons onbegonnen werk. Hoe ga je controlere­n wie er wel of niet binnen mag, of waar ze mogen staan? We gaan niet beginnen met regels verzinnen”, zegt Dries Verdick, de uitbater van De Zwarte Ruiter . “Liever de lange pijn”, klinkt het. “Zeker voor ons café, maar ook voor cafés met een ander concept lijken versoepeld­e maatregele­n mij heel moeilijk. Je gaat niet op café om alleen de mensen te zien met wie je samenleeft. Je wil kunnen afspreken en plezier maken met anderen, daar draait het om.”

Verdick behoudt het contact met zijn klanten nu zoveel mogelijk door livestream­s op sociale media te posten, en videocalls te organisere­n. “Onlangs deden we dat nog met veertig man, komend weekend gaan we voor honderd. De klanten bestellen ook bierpakket­jes en kopen drankvouch­ers. We hebben zo al 1.500 virtuele pinten verkocht.”

Verdick smeedt nu al verdere plannen voor wanneer zijn kroeg weer opengaat.

“Per tien verkochte drankjes via de vouchers krijgen de klanten een uitnodigin­g voor een exclusief feestje. We staan te trappelen om niet alleen opnieuw onze boterham te verdienen, maar ook om weer een ontmoeting­splek voor jongeren te worden. Wanneer die dag komt? Geen idee, we bekijken het van week tot week, maar zijn er alleszins klaar voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium