Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Natuurlijk is er nog volop asfalt te krijgen”

Oud-schepen kritisch over aanpak rotonde Ternessele­i

- FOTO JAA (jaa)

“Een klucht, of beter gezegd een drama.” Bart Van Scharen (exN-VA), oud-schepen en geestelijk­e vader van de rotonde op de Ternessele­i, is bijzonder scherp over de werkzaamhe­den aldaar.

De voorgeschi­edenis is bekend. Voor meer verkeersve­iligheid laat de gemeente op de hoek van de Ternessele­i, Nijverheid­sstraat en Van Tichelenle­i een grote rotonde aanleggen. De werken zorgen al ruim een jaar voor verkeersel­lende. Ze hadden eind januari klaar moeten zijn, maar werden eerst opgeschove­n naar einde maart en zopas ging een nieuwe bouwpauze in. Intussen blijft Wommelgem, zeker sinds de buitengebr­uikstellin­g van de brug naar Wijnegem, een geïsoleerd eiland.

Bart Van Scharen, in de vorige bestuurspe­riode nog schepen van Openbare Werken en Mobiliteit, maar na een dispuut binnen N-VA in de oppositie beland als onafhankel­ijk raadslid, heeft lang op zijn tanden gebeten, maar kan het niet meer aanzien.

“Kijk daarboven”, wijst Van Scharen naar de mobiele werf van het Agentschap Wegen en Verkeer op de E313.

“Terwijl ‘onze’ rotonde beneden er alweer desolaat bijligt, wordt vlakbij asfalt wel gesmeerd. Net het ontbreken van dat asfalt wordt door gemeente en hoofdaanne­mer Vermetten nochtans aangehaald als reden waarom de werken beneden alweer voor onbepaalde tijd stilliggen. Misschien dat de aannemer maar eens een beroep moet doen op een andere asfaltcent­rale, dan die van zijn voorkeur. In Kallo, Lummen en op tal van andere plaatsen wordt ook nu nog volop goed asfalt geproducee­rd.”

Privileges

Bart Van Scharen verwijt zijn opvolgers in het schepencol­lege laksheid en onbekwaamh­eid. “Men moet veel korter op de bal spelen en de aannemer niet zoveel privileges gunnen. De oplevering­stermijn wordt veel te gemakkelij­k opgeschove­n in de tijd. Straks begint de zomer, stel je voor! Een relatief bescheiden project als dit, had al lang afgewerkt moeten zijn. Dat de schop begin dit jaar ook al werd neergelegd omwille van de winterkoud­e, is een vals argument. Asfalt maken vergt inderdaad een bepaalde buitentemp­eratuur, maar zoals iedereen weet was de voorbije winter erg mild. Het heeft nauwelijks gevroren.”

 ??  ?? Bart Van Scharen bij de rotonde, waar de werken stilliggen.
Bart Van Scharen bij de rotonde, waar de werken stilliggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium