Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leen Demaré opnieuw op de radio na ontslag bij Joe

Presentatr­ice Leen Demaré gaat na ontslag bij Joe aan het werk bij Nostalgie

- BENJAMIN PRAET

Met haar ontslag bij zender Joe dit najaar leek de stem van Leen Demaré (58) definitief geschrapt van de radio. Tot nu: vanaf 16 mei neemt ze op Nostalgie elke zaterdag en zondag het ochtendblo­k voor haar rekening. “Februari was geen goede maand, ik liep rond als een kieken zonder kop. Kan je je inbeelden hoe blij ik ben dat ik dit nu weer mag doen?”

Nog één keer in achteruit, voor ze haar blik weer op de toekomst richt: presentatr­ice Leen Demaré, al decennia een vertrouwde stem in de ether, werd in het najaar aan de deur gezet bij radiozende­r Joe. “We moeten blijven evolueren”, klonk de motivering ietwat vaag. En in die evolutie was voor haar geen plaats meer, zelfs niet achter de schermen.

De weken en maanden die daarop volgden, sprak Demaré heel open over dat ontslag. En over wat dat met haar had gedaan. “Aanvankeli­jk werd de grond vanonder me weggeslage­n. Dat gaat geen waar zijn, hé. Het zal afgelopen zijn met radio maken. Maar na een tijd besefte ik dat die beslissing weinig met mij als persoon te maken had. Ik ben wel blij dat ik er naar de buitenwere­ld toe heel onverbloem­d over was. Ik merk dat velen daar iets aan hebben gehad, ik kreeg zelfs heel emotionele reacties van mensen in gelijkaard­ige situaties. Straf, hoe op een ontslag nog altijd zo’n taboe rust.”

Solliciter­en

Daarna ging ze haar leven weer invullen en vormgeven. Met pieken en dalen, en flink wat stress. “Februari was niet zo’n goede

Leen Demaré

Radioprese­ntatrice

“Het ochtendblo­k wordt pittig, want ik heb veel slaap nodig en vroeg opstaan gaat tegen mijn natuur in. Maar eens ik op ben, ben ik wel vertrokken.”

maand. In mijn hoofd was er chaos, ik liep rond als een kieken zonder kop. Ik was moedeloos. Ik ben wel niet bij de pakken blijven zitten en meteen beginnen te solliciter­en. Ook weg van de media. Ik volgde ooit een opleiding tot bemiddelaa­r en ging ook in die richting zoeken.”

Geleidelij­k aan viel die puzzel, met een theaterpro­ject en een rol aan de zijde van Danira Boukhriss in Vandaag. En nu gaat ze dus opnieuw radio maken, zoals dat in elke vezel van haar lichaam zit. Op Nostalgie zal ze vanaf 16 mei elke zaterdag en zondag het ochtendblo­k, vanaf 7u, voor haar rekening nemen. “Dat wordt pittig, want ik heb veel slaap nodig en vroeg opstaan gaat tegen mijn natuur in. Maar eens ik op ben, ben ik wel vertrokken. Ik merk bovendien nu pas hoe blij ik ben dat ik opnieuw op de radio mag. Dat voelt zó comfortabe­l aan.”

Al sluimert dat ontslag nog steeds een beetje. “Ik denk dat ik er vroeg of laat nog iets mee doe. Een boek, of zo”, besluit ze.

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN
 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Leen Demaré: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw op de radio mag, dat voelt zó comfortabe­l aan.”
FOTO DIRK VERTOMMEN Leen Demaré: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw op de radio mag, dat voelt zó comfortabe­l aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium