Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Organisato­r wil start op 29 augustus

30-jarige doelman én kapitein van Beerschot nadrukkeli­jk in beeld bij Brusselse topclub

- (jug, svc, hf)

Anderlecht ziet wel wat in Mike Vanhamel van Beerschot. De club van Vincent Kompany zoekt keepers, want Hendrik Van Crombrugge is gegeerd, Davy Roef heeft een principeak­koord met AA Gent, Frank Boeckx stopt als profvoetba­ller en Thomas Didillon blijft liever bij zijn huurclub Genk. De eerste contacten met de ervaren Vanhamel zijn al gelegd, maar op het Kiel klinkt het dat Beerschot niemand wil laten gaan.

De vraag is natuurlijk: wat doet Anderlecht met Hendrik Van Crombrugge? De doelman staat op het lijstje van Hertha Berlijn, Keulen en Schalke, dus Anderlecht houdt rekening met een vertrek en tast de keepersmar­kt af. Daarbij kwam het uit bij Mike Vanhamel, het betrouwbar­e sluitstuk van Beerschot. Een echte Brusselaar ook, die het een eer zou vinden voor Anderlecht te spelen - hij stond er in doel bij de jeugd toen hij vijftien was.

“Via mijn makelaar vernam ik dat Anderlecht inderdaad geïnformee­rd heeft”, zegt Vanhamel, die ook kapitein is op het Kiel. “Ik heb nog geen contact gehad met iemand van Anderlecht. Ik ben gelukkig bij Beerschot en zolang de eventuele interesse niet concreter wordt, houd ik me daar niet mee bezig. Laten we afwachten wat de komende maanden brengen.”

Ook tijdens de winterstop zou Anderlecht al eens gepolst hebben. De interesse is nu kenbaar gemaakt, maar er moet uiteraard ook met Beerschot gepraat worden. Vanhamel heeft nog een contract tot 2022 en is dus niet gratis. Zijn transferpr­ijs lijkt niet onoverkome­lijk, net als zijn loon, wat belangrijk is voor een Anderlecht in besparings­modus. Maar op het Kiel klinkt het dat de club niemand wil laten gaan.

Het is trouwens niet ondenkbaar dat Anderlecht nog een tweede extra doelman zoekt. Didillon is uitgeleend aan Genk en gaf al aan dat hij daar wil blijven. Op Boeckx (33) en Roef (26) - beiden einde contract - rekent Anderlecht niet meer. Boeckx zal stoppen door rugproblem­en en wordt fulltime keeperstra­iner bij de U21, Roef heeft een principeak­koord met AA Gent en wimpelt alle andere geïnteress­eerde teams voorlopig af. Anderlecht kreeg al de transfervr­ije Thomas De Bie (19), een Belgische jeugdinter­national van Tottenham, aangeboden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium