Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik installeer­de een bureau in mijn slaapkamer”

DE MAMA MET DRIE KINDEREN: MAAIKE JANSSENS, COMMUNICAT­IEADVISEUR BIJ AQUAFIN

-

Maaike Janssens (37) uit Hove werkt als communicat­ieadviseur bij Aquafin in Aartselaar. Met drie jonge kinderen van 9, 7 en bijna 3 jaar in huis was het fulltime thuiswerk voor haar aanvankeli­jk behoorlijk wennen.

“Occasionee­l thuiswerk is bij Aquafin al redelijk ingeburger­d. Dat doen we om bijvoorbee­ld een keer rustig en geconcentr­eerd aan een dossier te kunnen doorwerken. Gemiddeld werk ik één keer om de twee weken een dag thuis. Maar de situatie is helemaal anders nu. Van de ene op de andere dag moet je continu thuis werken en moet je structuur proberen te vinden. Ook mijn man moest plots thuis werken. En dan heb je nog drie kinderen rondlopen die aandacht nodig hebben. We hebben niet de luxe van een extra bureauruim­te. Om toch enige rust te hebben, heb ik dan maar een bureautje in mijn slaapkamer ingericht”, vertelt de jonge mama.

“Ik moet toegeven dat de eerste weken behoorlijk pittig en zwaar waren. Ik had soms het gevoel op alle vlakken te falen. Dan heb ik het over werk, de zorg voor de kinderen en het huishouden. Er is geen fysieke grens meer tussen werk en privé. Je checkt constant mails en je neemt eender waar in huis je laptop mee. Onbewust ga je nog meer werken. Gelukkig kon ik er met collega’s over praten. Ik was blijkbaar niet de enige met dat gevoel.”

Toen we Maaike Janssens belden, had ze net een online yogasessie met collega’s achter de rug, op poten gezet door een van de collega’s. “We hebben dit voor de eerste keer gedaan. Het was heel fijn en deugddoend. Aquafin besteedt veel aandacht aan het psychosoci­ale welzijn.”

“De toestand heeft zich gelukkig grotendeel­s genormalis­eerd. De balans is terug. Ik werkte samen met mijn man een schema uit om taken af te wisselen. Na een paar weken is er wat meer routine. Hoewel, voordien kon een dagje thuis al eens deugd doen. Nu zou je ervan dromen om weer naar kantoor te kunnen gaan.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Maaike Janssens (37) met haar drie kinderen: “Ook zij vragen de nodige aandacht.”
FOTO PATRICK DE ROO Maaike Janssens (37) met haar drie kinderen: “Ook zij vragen de nodige aandacht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium