Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms ga ik in overdrive”

DE ALLEENSTAA­NDE VADER MET TIENERZOON: LUC MARTENS, SPECIALIST ZONNEPANEL­EN EN GROENE ENERGIE BIJ SOLAR POWER SYSTEMS

-

Als specialist in zonnepanel­en en groene energie moet Luc Martens (53) van Solar Power Systems (SPS) in Brasschaat het momenteel praktisch in z’n eentje zien te redden. Als alleenstaa­nde papa van een tienerzoon regelt hij de zaken vanuit zijn keuken.

“De drie verkopers zijn op economisch­e werklooshe­id gezet. De technische coördinato­r die normaal mee op kantoor zit, werkt ook van thuis uit”, verduideli­jkt Martens. “Alle telefoons komen hier bij mij binnen. Soms lijkt het hier wel een telefoonce­ntrale”, zegt hij. “De zaken zijn niet gestopt. De aanvragen blijven binnenlope­n.”

Naast het werk, dient hij zich intussen ook te ontfermen over zijn 13-jarige zoon die thuiszit. “Ik ben een alleenstaa­nde papa. Normaal heb ik een kantoor achter mijn woning, maar ik heb mijn bureau naar de keukentafe­l verhuisd omdat ik mijn zoon toch niet de hele dag alleen kan laten zitten. Zo heeft hij toch nog enige andere verstrooii­ng dan de Playstatio­n. Je kan die console toch niet constant afpakken. Gamen is voor jongeren bijna de enige manier om met hun vrienden contact te houden”, vertelt hij.

De keuken van Luc Martens is dus zowaar het epicentrum voor zowel het werk als privé. “Tussen de telefoontj­es, mails en het voorbereid­en van projecten door kan ik me zo ook beter wijden aan huishoudel­ijke taken. Ook die moeten gebeuren. De poetsvrouw mag niet komen en er moet ook voor eten worden gezorgd. Mijn zoon helpt me wel daarbij, maar ik kan toch niet te veel verlangen hè? Mijn emmer is goed vol. Soms heb ik het gevoel dat ik toch in overdrive ga”, getuigt de man.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Luc Martens (53) plaatste zijn bureau in zijn keuken.
FOTO PATRICK DE ROO Luc Martens (53) plaatste zijn bureau in zijn keuken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium