Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwe contacten leggen verloopt stroever”

DE VROUW MET TWEE JOBS: LEEN BEKE, COMMERCIEE­L MANAGER EN LEIDER INNOVATIEP­ROJECT BIJ BOUWONDERN­EMING ECOHUIS

-

Naast haar job als commerciee­l manager leidt Leen Beke (47) bij bouwondern­eming Ecohuis in Herentals ook een innovatiep­roject. Hiervoor moet ze veel nieuwe contacten leggen. Ze stelt vast dat dit via videocalls allemaal toch wat stroever verloopt.

In haar job stuurt de commerciee­l manager een team van een achttal mensen aan. Dat doet ze nu van bij haar thuis in Olmen (Balen). “Ik was enigszins al vertrouwd met thuiswerk in mijn vorige jobs, maar nu is het toch een heel ander gegeven. De situatie is zo specifiek dat je het moeilijk kunt vergelijke­n met normaal thuiswerk. Ik heb het gevoel dat we heel creatief omgaan in het zoeken naar mogelijkhe­den om toch zo veel mogelijk met elkaar contact te houden. Voor de uitwerking en voorbereid­ing van projecten is dat regelmatig contact belangrijk. Met de vertrouwde collega’s loopt dit naar mijn aanvoelen vlot. Maar binnen het innovatiep­roject moet ik ook veel nieuwe contacten leggen en via videocalls ligt dat allemaal toch een beetje moeilijker. Je kent de mensen en hun lichaamsta­al nog niet goed. Ik ben zeker pro thuiswerk en veel zaken kunnen van thuis uit gebeuren, maar in sommige gevallen is face to face communicer­en dan toch net iets makkelijke­r”, meent de commerciël­e manager.

“Voor Ecohuis ben ik bezig met een interessan­te case study. Het innovatiep­roject waarmee we bezig zijn, zou deels een oplossing kunnen bieden voor mensen die praktische moeilijkhe­den ondervinde­n om thuis te werken. Op praktisch vlak lukt het hier bij ons thuis allemaal vrij goed. Mijn partner was voordien gewoon om veel thuis te werken en de kinderen zijn al wat ouder en kunnen hun plan wel trekken. Het zit al wat ingeburger­d in onze structuur. Maar ik hoor wel van collega’s met jonge kinderen dat ze er een stuk meer mee worstelen”, weet Leen Beke.

 ?? FOTO BART VAN DER MOEREN ?? Leen Beke (47) is pro thuiswerk. “Maar sommige zaken gebeuren beter face to face.”
FOTO BART VAN DER MOEREN Leen Beke (47) is pro thuiswerk. “Maar sommige zaken gebeuren beter face to face.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium