Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb de structuur van een kantoor nodig”

-

Johan Eeckeleers (51) uit Puurs hoopt dat de toestand zich snel weer normalisee­rt, want thuiswerk is niks voor hem. Het zijn vooral praktische zaken die hem tegenhoude­n.

Als facility manager voor Link2Europ­e.be ontfermt hij zich over de huisvestin­g van buitenland­se krachten die het dienstenka­ntoor rekruteert voor de industrie en logistiek. Daarvoor gaat hij ook vaak de baan op, maar de voorbereid­ing en administra­tieve afhandelin­g doet hij op kantoor in Bornem. Dat zijn jobs die eigenlijk perfect van thuis uit kunnen gedaan worden, toch?

“In zekere zin wel, maar er zijn toch heel wat praktische beslommeri­ngen”, zegt Eeckeleers voor wie het de eerste keer is om thuis te werken. “Als ik op de baan moet, moet ik vaak een aantal zaken meenemen vanop kantoor. Dus moet ik sowieso altijd eerst daar passeren. Ik kon er ook geen structuur in vinden. Voor een conference call bijvoorbee­ld vond ik het zeer lastig. Er is altijd wel iemand die dan plots achter je loopt en je moet constant vragen om stil te zijn, want achtergron­dgeluid weegt tijdens zo’n videocall zwaar. Het is allemaal niks voor mij. Ik heb de structuur van een kantoor nodig om te kunnen werken en dat gevoel had ik niet.”

Na een paar dagen hield hij het dan ook voor bekeken. “Ik vroeg of er toch geen mogelijkhe­id was om op kantoor te werken, want het lukte mij echt niet. Blijkbaar was er nog iemand die het niet zag zitten. We hebben een voldoende groot kantoor om de regels van social distancing te kunnen respectere­n. Ik ben blij dat ik weer vandaar uit kan werken”, zegt Eeckeleers.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Johan Eeckeleers (51) werkt intussen weer op kantoor.
FOTO JORIS HERREGODS Johan Eeckeleers (51) werkt intussen weer op kantoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium