Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verliefd op een ander

- BART VAN DEN EIJNDEN EINDREDACT­EUR MORGEN: Kristin Matthyssen

In ons land gelden strenge maatregele­n om het coronaviru­s in te dijken. Ook uw krant leeft die strikt na. Op de redactie loopt nog amper volk rond. Wie kan werkt van thuis. Onze journalist­en vertellen dagelijks hoe zij de coronacris­is doormaken.

Ik kijk eens rond. Welke dingen in huis apprecieer ik meer door deze verplichte opsluiting? Mijn vrouw en kinderen, mijn medeveroor­deelden in deze Noorse luxegevang­enis, laat ik buiten beschouwin­g. Het zit goed tussen ons vieren, maar af en toe kent het wederzijds­e begrip grotere schommelin­gen dan de landelijke voorraad bruikbare mondmasker­s. Het huis dat we delen heeft gelukkig genoeg kamers voor wat afzonderin­g in de afzonderin­g.

Ik kijk dus rond. Het kleine koffiezeta­pparaat staat zeker in de top vijf van Dingen Die Ik Meer Dan Vroeger Apprecieer. Dan zijn er, in willekeuri­ge volgorde, de altijd volle koelkast, de paaseitjes op de keukentoog en ons tuinterras in de avondzon. Heerlijk.

Wat me het meeste plezier bezorgt is de dure wifispeake­r die ik een dikke maand geleden heb gekocht. Na veel wikken en wegen, want een prijskaart­je van 200 euro is niet niks voor deze krenterige krantenjon­gen. Gingen we dat ding genoeg gebruiken of zou het meer stof vergaren dan het gemiddelde swifferron­dje onder de zetel? Wel, het blijkt mijn beste investerin­g ooit te zijn. Zeker in combinatie met het Spotify-abonnement dat voor deze crisis niet meer was dan een lijntje op de Visa-afrekening. Ik had gewoon geen tijd om thuis naar muziek te luisteren, maar straks ben ik weer helemaal mee met de hippe kids van de redactie. Neem nu de Brusselse rapper Zwangere Guy. Waarom zwanger? Waarom rapper? Waarom Brussel? Ik had veel vragen, maar nu weet ik wie Guy is. Ik dompelde me ook onder in het repertoire van zijn Antwerpse broeder Tourist LeMC. Wij begrijpen mekaar, eindelijk. Nog een neveneffec­t van deze isolatie: ik ben onder de ogen van mijn vrouw verliefd geworden op een ander. Ze heet Angèle en het is niet die van

Thuis. Zoals Clement Peerens zou zeggen: het is in het Frans, ik versta er geen hol van, maar wat een wijf! Deze muzikale renaissanc­e bracht me op het idee om themadagen in te lassen voor mij en mijn celgenoten. We zouden beginnen met de basis: The Beatles. Kun je gemakkelij­k een dag mee vullen. Daarna konden we verder met The Stones, U2, Fleetwood Mac, Crowded House, REM, Eels, ... De lijst was eindeloos. Maar na een halve dag was The Long

and Winding Road toch wat te lang en te winding voor mijn 14-jarige dochter. “Papa, ik word helemaal gek van jouw muziek. Mag ik alsjeblief even ‘Best TikTok Songs 2020’ opzetten?” Ik heb de themadagen meteen afgeschaft. Tot ieders opluchting, vooral de mijne. Wij begrijpen mekaar. Stel je voor dat ze een TikTok-themadag willen houden?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium