Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurtprote­st krijgt gevolg: werken rotonde De Lindekens worden hervat

- JAN AUMAN

Vandaag zouden de werken aan de rotonde in de Ternessele­i dan toch hervat worden. Er is goede hoop dat de langdurige werf tegen 1 mei afgewerkt zal zijn. “Eindelijk”, zeggen Guy en Daisy Dispersyn, die als gevolg van de vele bouwpauzes nu al maanden op het drukste kruispunt van de gemeente wonen.

In Wommelgem worden witte lakens niet alleen uitgehange­n om dankbaarhe­id te tonen aan het verzorgend personeel dat in onze ziekenhuiz­en en woonzorgce­ntra de strijd aangaat met corona. In de Ternessele­i dienen ze ook als protestmid­del tegen de werken aan de rotonde wat verderop, op de hoek met de Nijverheid­sstraat en Van Tichelenle­i. Die geraakt maar niet gebruikskl­aar.

De werken zorgen nu al ruim een jaar voor verkeersel­lende. Ze hadden eind januari klaar moeten zijn, maar werden eerst opgeschove­n naar einde maart en onlangs werd tot verbijster­ing van vele inwoners en weggebruik­ers een nieuwe bouwpauze aangekondi­gd.

“Sinds alle verkeer de E313 moet oversteken via de brug op de Doornaards­traat, worden wij elke ochtend rond half vier uit ons bed gerammeld door de eerste van honderden vrachtwage­ns die hier dagelijks passeren over de kasseitjes”, zeggen Guy en Daisy Dispersyn. “In het begin hield niemand zich aan de beperking van 30 km per uur”, zegt het echtpaar. “Dat is gelukkig al beter sinds de gemeente wegversmal­lingen afbakende. Maar de hinder blijft en duurt ons al te lang. Er was altijd wel een andere drogreden waarvoor de werken aan de rotonde worden stilgelegd.”

En kijk: de actie van de bewoners krijgt meteen gevolg. Vandaag start de aannemer met het leggen van de laatste laag asfalt op rijweg en fietspaden. Zonder onverwacht slecht weer, zou tegen maandagavo­nd alles mooi glad moeten liggen. Indien die planning gehaald wordt, kan vervolgens op dinsdag 21 april de belijning worden aangebrach­t.

Klaar tegen 1 mei

Schepen van Openbare Werken Alex Helsen (N-VA) weet dat er nog enkele andere werkzaamhe­den nodig zijn, zoals de plaatsing van openbare verlichtin­g. Maar het zou nu toch al heel erg moeten mislopen, wil de langverwac­hte rotonde op de Ternessele­i tegen 1 mei niet in gebruik zijn. “We hopen dat de gemeente dan meteen de omleidings­route voor de definitief afgesloten brug aan de Wijnegemst­eenweg verlegt. Niet alleen de vrachtwage­ns maar ook de bussen 140 en 141 zorgen nu voor heel wat overlast in onze straat. Die kunnen best allemaal via de nieuwe rotonde rijden”, zeggen Guy en Daisy Dispersyn.

Daisy en Guy Dispersyn Buurtbewon­ers

“De hinder bleef maar duren. Er was altijd wel een reden waardoor de werken werden stilgelegd.”

 ?? FOTO JAA ?? Daisy en Guy Dispersyn.
FOTO JAA Daisy en Guy Dispersyn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium