Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse trekt nu toch naar het BAS

Pallieters rekenen alsnog op proflicent­ie en hopen stiekem op plekje in 1B

- (kugu)

Lierse K., dat vorige week zijn licentie voor eerste amateurkla­sse behaalde, trekt straks naar het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport in de hoop alsnog zijn licentie voor 1B te verzilvere­n.

Lierse diende wel degelijk een licentiedo­ssier in voor de op één na hoogste reeks, maar de Pallieters wisten zelf ook dat het werkstuk nog om flink wat vervolledi­ging zou vragen. Niet eens een onlogische aanpak van de club uit Lier, aangezien een licentie voor 1B - na een sportief lastig seizoen in de eerste amateurkla­sse - lange tijd niet relevant leek. Want na een succesvol debuutjaar, waarin de promotie nipt werd gemist, zat Lierse K. de voorbije maanden verwikkeld in een degradatie­strijd, wat de focus op het behalen van een proflicent­ie voor 1B wegnam.

Tot de Licentieco­mmissie vorige week voor tal van profclubs het licht op rood hield en Lierse plots wél in beeld kwam als sportieve stijger naar 1B. Bovendien is de club financieel gezond en teert ze op een ruime achterban en een bloeiende jeugdwerki­ng.

Kortom, de Pallieters hebben alles om zich op termijn opnieuw bij de elite van ons voetbal te nestelen. Gezien de huidige verwikkeli­ngen in het Belgische voetbal is niet meer dan normaal dat de Lierenaars ten aanzien van sponsors, fans en jeugdspele­rs hun herexamen voor het BAS willen aangrijpen, om te tonen klaar te zijn voor een terugkeer naar 1B. “Ons verzoeksch­rift werd dinsdag verstuurd”, bevestigt voorzitter Luc Van Thillo. “We willen in de eerste plaats onze entourage tonen aan de voorwaarde­n en eisen van een licentie voor 1B te kunnen voldoen. En we maken ons sterk dat we ook een gezonde basis hebben om binnen het Belgische profvoetba­l onze rol te spelen. De jeugdwerki­ng, de achterban, het economisch potentieel... De club lééft. Blijkt dat er straks nood is aan nog een bijkomende stijger, dan zou het sneu zijn dat een onvolledig licentiedo­ssier ons daarvan weerhoudt.”

Vorige week grepen met Standard, Moeskroen, Oostende, Lokeren, Virton, Lommel en Roeselare maar liefst zeven profclubs naast een licentie.

”Lierse lééft. Blijkt dat er straks nood is aan een bijkomende stijger, dan zou het sneu zijn dat een onvolledig licentiedo­ssier ons daarvan weerhoudt.” Luc Van Thillo Voorzitter Lierse K.

 ?? FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO'S GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium