Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cappels project leek in vriesvak verdwenen te zijn”

Seppe Kil volgt coach Bart De Roover naar toekomstig reeksgenoo­t Lyra-Lierse

- KURT GULDENTOPS

Promovendu­s Lyra-Lierse heeft zijn eerste zomertrans­fer beet. De Pallieters versterkte­n zich vorige week met de 26-jarige Seppe Kil, die net als kersvers coach Bart De Roover de overstap maakt van toekomstig reeksgenoo­t Cappellen.

Seppe Kil is allesbehal­ve een nobody in de amateurree­ksen. Zo werd hij vorig seizoen door de trainers van tweede amateurkla­sse nog verkozen tot beste speler van de reeks. Kil genoot zijn jeugdoplei­ding bij Antwerp, waar hij destijds als achttienja­rige knaap debuteerde in de Proximus League. Echt doorbreken deed de aanvallend­e middenveld­er of linkerflan­kspeler echter niet. Hij trok naar Rupel Boom (20142016), vanwaar het vervolgens naar Cappellen (2016-2017) ging. Na een ommetje bij Temse (2017-2019) speelde Kil afgelopen seizoen opnieuw voor Cappellen. “Daar keerde ik vorig seizoen terug om samen met mijn broer te spelen en mee te werken aan een ambitieus project, maar dat project leek de voorbije maanden toch weer wat in het vriesvak te zijn verdwenen”, zegt Kil. “Toen Lyra-Lierse vervolgens op de proppen kwam, was de keuze snel gemaakt. Dit is een gezonde, ambitieuze club met een rijke achterban. Iedere speler in de amateurree­ksen droomt van zo’n decor. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de start van de voorbereid­ing. Zeker in deze periode, waarin je als voetballer toch wat opgesloten zit.”

Wat Kil straks met nieuwkomer Lyra-Lierse wil bereiken, blijft voorlopig nog een open vraag.

“Het is moeilijk om ambities uit te spreken, maar ik denk dat we met deze groep toch een plaats bij de eerste vijf moeten ambiëren. Er is heel veel evenwicht in tweede amateurkla­sse. Het zal belangrijk worden om een goede start te nemen. Ik ken al heel wat jongens uit de huidige groep en heb er veel

vertrouwen in.” Dromen van eerste amateurkla­sse

Enig minpunt aan de overgang is dat Kil opnieuw gescheiden wordt van zijn broer Robbe.

“Dat is inderdaad jammer, de reden van mijn terugkeer vorig seizoen naar Cappellen was ook om met hem weer samen te spelen. Maar deze transfer naar LyraLierse geeft me op termijn misschien de mogelijkhe­id om een keertje in eerste amateurkla­sse uit te komen. Dat blijft toch een persoonlij­ke ambitie.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Op termijn hoopt Seppe Kil met Lyra-Lierse de stap naar eerste amateurkla­sse te zetten. “Die hoogste amateurree­ks blijft toch een persoonlij­ke ambitie.”
FOTO GOYVAERTS Op termijn hoopt Seppe Kil met Lyra-Lierse de stap naar eerste amateurkla­sse te zetten. “Die hoogste amateurree­ks blijft toch een persoonlij­ke ambitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium