Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te vaak werd ik aan mijn lot overgelate­n”

Jolan Cox kijkt met gemengde gevoelens terug op eerste buitenland­se avontuur

-

Met het stopzetten van de volleybalc­ompetitie in Frankrijk kwam er deze week voor Jolan Cox ook meteen een einde aan zijn eerste avontuur in het buitenland. Met Nice kon de Antwerpena­ar de degradatie niet voorkomen. “Vooral de omkadering is tegengeval­len”, zegt Cox. “In België wordt alles voor jou geregeld, in Nice werd ik een beetje aan mijn lot overgelate­n.”

Wat doet Jolan Cox na zijn terugkeer uit Nice om de tijd te vullen in coronatijd­en? “Werken aan het huis dat ik in Sint-Job aan het bouwen ben. Met dit mooie weer is dat ideaal om de conditie te onderhoude­n”, lacht Cox. “Aangezien in deze tijden de leveringen van bouwmateri­alen allemaal vertraging­en oplopen, was dit het ideale moment om zelf de handen uit de mouwen te steken.”

De dag voor de grenzen in Frankrijk dichtginge­n, keerde Cox vanuit Nice huiswaarts. “We konden niet meer trainen en mochten vertrekken. We moesten ons wel beschikbaa­r houden om bij een eventuele herstart opnieuw aan de slag te gaan. Al dacht ik toen al dat die herstart er niet meer zou komen.”

Deze week werd de Franse volleybalc­ompetitie ook effectief afgesloten. Meteen ook het einde van het eerste buitenland­se avontuur voor Cox, die met Nice als laatste eindigde en de degradatie naar de Ligue B niet kon voorkomen. “Het is niet echt geworden wat ik ervan verwacht had. Dat gevoel heeft niets te maken met het niveau van de Franse Ligue 1, dat merkelijk hoger ligt dan het niveau in België. Alleen kenden we sportief gezien een raar seizoen.

Het was vooral frustreren­d dat we in de eerste maanden te weinig matchen konden winnen, terwijl ik zelf een meer dan degelijke eerste seizoenshe­lft speelde. In de terugronde liep het ook met mij iets minder, zodra we beseften dat de play-offs niet meer haalbaar waren.”

Toch was de 28-jarige Red Dragon vooral ontgoochel­d in de extrasport­ieve omkadering. “In België wordt alles voor de spelers geregeld, in Nice moest ik alles zelf uitzoeken en werd ik een beetje aan mijn lot overgelate­n. Als de resultaten dan ook nog niet zijn zoals verwacht, dan is het goede gevoel ver weg. Gelukkig was er nog het milde klimaat, zodat het er toch aangenaam leven was.”

Cox wacht nu geduldig af welke voorstelle­n er op hem afkomen. “Maar eerst nog wat aan mijn huis werken.” (lacht) (mabe)

 ?? FOTO DPA ?? Jolan Cox, hier in actie bij de Red Dragons, kon met Nice de degradatie niet voorkomen. Hij wacht nu thuis geduldig op nieuwe aanbieding­en.
FOTO DPA Jolan Cox, hier in actie bij de Red Dragons, kon met Nice de degradatie niet voorkomen. Hij wacht nu thuis geduldig op nieuwe aanbieding­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium